B E T A
Eredeti cím 魔法先生ネギま!
Angol cím Negima!
Egyéb cím(ek) Magister Negi Magi
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 2005
Ismertető:
Negi Springfield persze nem sejt semmit arról, mi vár rá, amikor a Mahora Campushoz tart, hogy megkezdje első munkanapját. Már az iskola felé menet találkozik két ottani tanulóval, akik közül az egyiket gyorsan magára is haragítja (bár nem szándékosan). Emiatt egy kicsit késve érkezik az osztályához, ahol közben zajlik az élet, nem kis részben az osztálytitkárnak és Kagurazaka Asunának köszönhetően, akivel Negi az imént találkozott. Ekkor derül ki, hogy Takahata-sensei helyett abban az évben ő lesz a 2-A angol tanára, amit Asuna nem nagyon fogad kitörő örömmel, és egy véletlen folytán még arra is rájön, hogy Negi voltaképpen egy mágus, akinek feladatul szabták, hogy náluk kell tanítania. Negi kénytelen együttműködni Asunával, ha nem akarja, hogy kitudódjon a dolog…A legtöbb embernek van valamilyen tulajdonsága, képessége, amiben jónak tartja magát. Csak mindenkinél másképp. Van, akinél ez az ügyességet jelenti, van akinél az intelligenciát, és van akinél a mágiát. Mint Negi Springfield esetében. Mint leendő mágusnak már csak egyetlen gyakorlati feladatot kell elvégeznie, és akkor már igazi mágusnak fogják tekinteni. Ezzel azonban akadhat egy kis probléma. Ez a gyakorlati feladat szinte bármi lehet, ami Negi esetében nem más… mint, hogy tanár legyen egy japán bentlakásos lányiskolában! Ez az (egyik) alapja a történetnek, hiszen sikeres tanárként dolgozni egy lányiskolában nem akármilyen kihívást jelenthet. És ha ez bizonyos tanár netán még fiatalabb is a diákjainál, az tovább bonyolítja a helyzetet. Tanári tekintélye időnként erősen kétséges, és mivel még csak tíz éves, az első meglepetés után legtöbbjük azonnal a szívébe zárja. Csakhogy van egy fontos kitétele a feladatának, aminek teljesülnie kell. Senki sem szerezhet tudomást arról, hogy ő valójában kicsoda, és hogy miért jött oda, ellenkező esetben nem lehet belőle igazi mágus. Tanítványait azonban nehezebb megtéveszteni, mint gondolta, bár lehet, hogy nincs is rá igazán szükség…
Innetől kezdve egyre érdekesebbé válnak az események. Negi és osztálya elég sok érdekes szituációba fog majd keveredni kezdve azzal, amikor Asuna megitatja Negi-vel a bocsánatkérésként neki készített szerelmi bájitalt, láthatjuk, amint a lányok versenyt rendeznek az úszómedencéknél, ahol Negi lenne a fődíj, de lesz része egy kidobólabda-háborúban is. És ez csak néhány azok közül az események közül, amelyek velük történnek, mivel a történetben sok vicces, ugyanakkor izgalmas helyzet van, amik érdekessé teszik azt. Ehhez hozzáadódik az is, hogy sokuk gyengéd érzelmeket táplálnak Negi iránt, ami szintén sok poénhoz vezet, de előfordul olyan is, amikor az addig történtekhez képest szokatlanul drámaivá válik a hangulat. Ilyesmi csak ritkán fordul elő, viszont egészen más megvilágításba helyezi némelyik szereplőt.
Róluk egyébként el lehet mondani, hogy elég érdekes karakterek lettek, akik nem is olyan átlagosak, mint amilyennek tűnnek. Ott van köztük az erőszakos Asuna, egy frusztrált vámpír, egy félénk könyvtáros, és még hosszan lehetne sorolni őket. Közülük persze Negit és Asunát érdemes kiemelni. Negi egy alig 10 éves fiú, aki azért akar mágus lenni, hogy megtalálja eltűnt apját, egyébként barátságos fiú, Asuna pedig barátságosabb mint látszik, viszont neki is van egy titka, amiről senkinek nem beszél. Ez fontos szerepet kap még a későbbiekben.
A sorozat kivitelezése részben jól sikerült, bár korántsem mondható tökéletesnek. Az opening, és az ending is átlagos lett, mind a zenét, mind az animációját figyelembe véve, a zenék egy kicsivel jobbak. A szinkronhangok viszont jól el lettek találva, minden szereplőnek nagyon jó a szinkronja. Az animáció általában véve szintén jó, bár Negi arckifejezése időnként elég furcsán mutat, de ettől eltekintve nagyon színes, és látványos. Ez főként a vígjáték jellegből adódik, de a különféle varázslatok is jól néznek ki, főleg a különféle összecsapásoknál. A karakterdizájn nagyon jó lett, nincs két (teljesen) egyforma karakter, mindegyik egyedi valamilyen szempontból. A sorozat legzavaróbb pontja talán az, hogy kicsit olyan, mint a Love Hina. Túl sokat akartak belezsúfolni a sorozatba, ennélfogva bár maga az anime jó, de valahogy rövidnek érződik. Műfaját tekintve erősen vígjáték-alapú, mivel szinte elejétől a végéig nevetséges szituációk töltik ki a történetet, de a tanulók Negi iránti rajongása miatt egy kevés romantika (ami később többnyire viccbe fordul), és egyszer-kétszer komolyabb hangvételű rész is előfordul. Az érzelmi szálak tehát csak a sorozat vége felé válnak komolyabbá, addig szinte minden esetben történik valami, ami megtöri az érzelmes hangulatot, nevetségessé téve az egész szituációt.
Ezt a sorozatot tehát leginkább azoknak ajánlom, akik szeretik a vígjátékokat érdekes karakterekkel, sok humorral és egy kevés romantikával. Aki tehát szereti az iskolai környezetben játszódó humort, annak érdemes megnéznie. Akinek pedig tetszett a sorozat, érdemes elolvasnia a történet alapjául szolgáló jelenleg is futó mangát is, amely Akamatsu Ken, a Love Hina szerzőjének fejéből származik. Egy rendkívüli osztály, rendkívüli tanárral. Még van szabad hely a padoknál.^^
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab]
[restab title=”UQ Holder!”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab]
[restab title=”Mozi”]

Gekijouban Mahou Sensei Negima! Anime Final (2011)

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük