B E T A
Eredeti cím マジカノ
Angol cím Magikano
Egyéb cím(ek) Majikano
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2006
Ismertető:
Haruo Yoshikawa valószínűleg sikerrel indulhatna a világ legátlagosabb középiskolása címért. Nem túlzottan ért semmihez, de nem is feltűnően ostoba. Nem túl jóképű, de nem is ronda. Egy nap az iskolába menet egy furcsa lányt vesz észre, aki őt bámulja az út túloldaláról. Eddig okés is volna a dolog, ám miközben aktívan hesszelik egymást, a lány egy szélroham közepette eltűnik. Haruo teljesen biztos benne, hogy a lány szellem, egészen addig, amíg be nem ér a suliba és ki nem derül, hogy a lány az új osztálytársa, s úgy tűnik, hogy a fiúnak már a látványától is idegrohamot kap. (Ez gyorsan megváltozik. :))
Az új osztálytársnőt Ayumi Mamiya-nak híják, s nem mellékesen egy boszorkány, akit ráadásul halálos átok sújt, mely alól csak Haruo tudja őt felszabadítani. A dolog elég necces, ugyanis Haruo-nak olyan szinten nincs köze a mágiához, hogy még csak nem is hisz benne. Nincs más hátra tehát, mint megpróbálni felébreszteni Haruo rejtett energiáit, minden létező női praktikával :). Ezt elősegítendő, Ayumi beköltözik Haruo házába, mint szolgálólány.
Eddig ez egy középiskolás fiú szemszögéből elég álomszerű, ugye? Most jön a lényeg. Haruo ugyanis nem egyedül lakik. A házat három húgával osztja meg, akik érthetően elég ferde szemmel nézik Ayumi gátlástalan nyomulását, s megpróbálják védeni bátyjukat az erkölcsi fertőtől (bár ő ezt nem igazán akarja), amennyire csak tőlük telik. Ennek egyik leglátványosabb eszköze egyébként a “felejtés kalapácsa” nevű varázslat, amivel ha fejbevágnak valakit, elveszíti a legfrissebb emlékeit. (Szegény gyereket néha nagyon csúnyán lezúzzák a testvérkéi… ^_^)
Ehhez persze még hozzájön néhány sablonos, de kedves mellékszereplő is: idióta szellemdetektív haverok, fanatikus boszorkányvadász kislány, főhősbe fülig szerelmes szintén boszorkány diáktanács elnök stb. (Itt említeném meg a beszélő varázsbugyit, mint mellékszereplőt, amitől még én is kiakadtam!)
A sorozat egy tömény ecchi ökörség, abban viszont haláli jó! Félelemetesen egyszerűnek tűnik a sztorija, ám a végén levő csavar… de ezt már találjátok ki magatok! Jó szórakozást hozzá. 🙂
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük