B E T A

Magic Kaito 1412 Anime Icon by Wasir525

Eredeti cím まじっく快斗 1412
Angol cím Magic Kaito 1412
Egyéb cím(ek) Magic Kaito (2014)
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2014 – 2015
Ismertető:
Egy ideig várnia kellett a Detective Conan, illetve Kaitou Kid rajongóknak, mire utóbbi egy rendes TV sorozatot kapott Japánban. Ugyan korábban már szerepelt Detective Conan epizódokban, mozifilmekben, TV speciálokban, de az igazi nagy pillanat 2014 őszén érkezett el a rajongók számára: egy 24 részes TV sorozat indult a fentebb olvasható címen.

Történet – mert valahol el kell kezdeni

A történetért Aoyama Goushou, a Conan atyja felelős, a Magic Kaito című mangáját még 1988-ban indította, eddig 4 kötetes, de még van néhány kiadatlan fejezet, melyeket ez az anime fel is dolgoz.
A történet főszereplője Kuroba Kaito, egy középiskolás srác, aki nagyon okos és rendkívül jó a bűvészkedésben. Apja, Kuroba Touichi egy híres bűvész, nyolc évvel korábban elhunyt egy balesetben, egy bűvészmutatványa közben. Ám nyolc évvel korábban egy hírhedt fantomtolvaj, Kaitou Kid is eltűnt, viszont nyolc év szünet elteltével ismét felbukkant, újabb lopásra készülődve. Hallván a hírt Nakamori Ginzou, a rendőrfőkapitányság második divíziójában dolgozó felügyelő, akinek örökös feladata volt Kid elkapása, lelkesen elindul, hogy ezúttal Kidet ténylegesen börtönbe juttassa. Ennek a felügyelőnek a lányaNakamori Aoko, aki történetesen Kaito gyerekkori barátja.
Egy nap Kaito a szobájában megérinti a szobájában lévő, apjáról készült festményt, ami viszont megmozdul, így főhősünk mögé esik és egy titkos szobába kerül. Ott talál egy zenegépet, melyben apja előre felvett tanácsai vannak bakelit lemezeken tárolva, valamint rábukkan Kaitou Kid felszerelésére. Elkezdi furdalni a kíváncsiság, hogy vajon ki lehetett az apja, ezért felveszi a kosztümöt, hogy utánajárjon a dolognak. Még az este folyamán találkozik a másik Kaitou Kiddel, akiről később kiderül, hogy az apja volt asszisztense, Jii Kounosuke. Tőle megtudja, hogy az apját megölték, így úgy dönt, ő lesz a következő Kaitou Kid, Jii pedig mostantól neki segít a lopások lebonyolításában.
Ám Kidnek nemsokára nyomósabb oka lesz a lopásaira: egy bizonyos szervezet jelenik meg főhősünk előtt, akikről kiderül, hogy ők a felelősek apja haláláért. Emellett egy bizonyos drágakövet is keresnek: az Élet Kövét, Pandorát, amellyel halhatatlansághoz juthatnak. Kaitou Kid megesküszik, hogy előbb találja meg a követ, mint ők és hogy előbb-utóbb leszámol velük.
A történet folyamán lesz még sok minden: felbukkan egy-két mesterdetektív, lesz némi boszorkányság, romantika, szóval minden, mi szem-szájnak ingere. Egyedül az ecchi-kedvelők igényeit nem fogja az anime kielégíteni, de arra ott vannak az olyan jellegű animék.

Megvalósítás

Az animációs munkálatokért az A-1 Pictures volt felelős, akik többet között a Sword Art Online, a Kuroshitsuji és a Working!!sorozatokon dolgoztak. Néhol kissé összecsapottnak tűnik a grafika és az animáció az anime első felében, szerencsére a második felében ez ritkábban fordul elő. Különben viszonylag hű maradt az adaptáció a mangához, bár – mint a legtöbb adaptáció esetén – itt is módosítottak itt-ott a sztorin. A kezdetleges pinokkióorrokon később rövidítettek, de a karakterek ábrázolása – szerintem – így is visszaadja Aoyama Goushou stílusát.
A zenét Iwasaki Taku szerezte, aki közreműködött a R.O.D – Read or Die-ban, az Akame ga Kill!-ben és a Kuroshitsujiban.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész
TV Special (2010-12)
01. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük