B E T A
Eredeti cím マクロスF
Angol cím Macross Frontier
Egyéb cím(ek) マクロスFRONTIER
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2007 – 2008
Ismertető:
A Macross univerzum 25 éves évforulójára megjelent sorrendben a harmadik Macross sorozat – Macross Frontier címmel. Az első részt 2007 decemberében adták adásba, míg a második részig egészen 2008 áprilisáig kellett várni, de utána heti rendszerességgel vetítették.

Történetünk szerelmi szála három szereplő körül forog Alto Saotome pilótatanonc – egy híres színészdinasztia tagja, Sheryl Nome énekesnő – pillanatnyilag az univerzum leghíresebb dívája, és Ranka Lee – egy énekesnőnek készülő lány körül forog. A másik történetszálon pedig egy idegen fajjal folytatott harc áll – a Vajra-k elleni háború.

2059-ben járunk, 47 évvel az első Macross történet után. Helyszínünk a Macross Frontier kolonizációs flotta, amelyet mindjárt a sorozat elején megtámad a Vajra. A Vajra-k különben biomechanikus lények, és írtóra erős és szívós ellenfél. Hogy honnan jöttek, vagy ki hozta létre őket, azt a sorozat második felében tudjuk meg. Az első támadás során és az azt következő pár napban ismerkednek meg főhőseink, miután többször is életveszélyes helyzetbe kerülnek, és innentől is kezdenek kibontakozni az érzelmi szálak. De mivel Ranka és Sheryl is Altoba lesz szerelmes, így szegény fiúnak elég nehéz dolga akad. De ez nem gond, mert így a szerelmi háromszöget – amely minden sorozatban helyet kapott – itt se hagyták ki, és ennek köszönhetően nagyon jó lett a sorozat. Hogy a Vajrakkal felvegyék a harcot, az emberek új harci-mechákat hoznak létre, a VF-25 Messiah-t. Valamint a katonaságon kívül egy másik katonai csoport is részt vesz a harcokban, az S.M.S., amelynek később tagja lesz Alto is. Hogy a Vajrakat sikerül-e legyőzniük, hogy Ranka milyen kapcsolatban van a Vajrakkal, valamint hogy a szerelmi háromszögből mi lesz, azt megtudhatjátok, ha végignézitek a sorozatot!

A grafika, mind a rajzolt, mind a CG (főleg a harci jeleneteknél és a hajók bemutatásánál) mesterien sikerült! Talán az egyik, ha nem a legszebb grafikájú anime az utóbbi időből! Se a szereplők rajzolása, se a környezet, se a háttér, se a harci jelenetek nem hagynak kivetnivalót maguk után. A zene, ami nagyon sokszor kap helyet a sorozat alatt, a Macross sorozatok hű örököse! Mind Ranka Lee, mind Sheryl Nome éneklésével és zeneszámaiban sincs semmi kivetnivaló, mindegyik nagyon-nagyon jóra sikeredett és az egyik talán legjobbak közé sorolnám az összes előző Macross sorozat, Ova és mozi esetében. És érdekességképp csak egy kis infó az egyik részről: egy filmforgatás kellős közepébe csöppenünk, amelyben Ranka is szerephez jut kisebb-nagyobb bonyodalmak után. Ebben a filmben fog színésznőként debütálni, ami később nagyot lendít a karrierjén. És nem is ez a fontos igazán, hanem hogy a film alapját a sokak által ismert Macross Zero Ova történetéből rakták össze a sorozat készítői. Az egyik kedvenc részem lett!

Összességében az utóbbi évek animéi közül ez lett az egyik nagy kedvencem, 10-ből 10-et kap tőlem, mind a szereplők, történet, kivitelezés miatt is! Remélem mindenki másnak is az lesz!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük