B E T A

Ismertető

Most 2045-öt írunk…
A hosszú, unalmas utazást váratlan esemény szakítja meg: az elővéd jelzi, hogy ismeretlen hajók támadtak rájuk. Hamarosan megérkezik az erősítés, de a csata nagyon furcsa fordulatot vesz: az ellenség ahelyett, hogy kilőné a védőket, egy zöld sugárnyalábot irányít a pilótákra, aminek hatására kómaszerű állapotba kerülnek. Nem eszméletlenek, egyszerűen csak… nincs erejük élni. És ekkor egy még furcsább esemény következik be: a csata közepén váratlanul megjelenik egy tűzpiros VF-19-es Valkyrie, ami rakéták helyett hangszórókkal lövöldöz az ellenség vadászaira, majd a pilótája énekelni kezd. És arra vár, hogy az ellenség megtérjen az énekétől, ahogy egykoron a Zentradik behódoltak a legendás Lynn Minmaynek…
De persze nem lenne 49 részes a sorozat, ha már az első részben győzne a zene ereje. Sajnos a sorozat első fele egy kissé egysíkú: Ellenség támad, a Macross 7 pilótáiból kiszívják a spiritiát (életenergiát), megjelenik a tűzpiros VF-19-es, a pilótája énekelni kezd, mire az ellenség visszavonul vérig sértve önjelölt világmegmentőnket. Közben persze az ellenségről is kiderül egy s más. Ők a Protodeviln, egy ismeretlen faj, akik más Macross flották elfogott embereit használják fel titokzatos céljukhoz úgy, hogy agymosásnak vetették alá őket, nem is tudják, mit cselekszenek, csak engedelmeskednek. Az énekesről is megtudjuk, hogy Nekki Basara a neve, és egy Fire Bomber nevű rockzenekar énekes-gitárosa, ezenkívül rendkívül képzett Valkyrie pilóta.
A zenekar többi tagját is meg kell említeni: Ray Lovelock, a billentyűs, volt ászpilóta, Veffidas Feaze, dobos, egykor elit Zentradi harcos, és a sorozat női főszereplője, Mylene Jenius, basszusgitáros-énekes, és két ászpilóta gyermeke, akinek vérében van a Valkyrie-k irányítása. Mint a felsorolásból kiderül, a zenekar akár egy elit osztag is lehetne. Később, amikor kiderül, hogy Basara éneke mégis csak használható az ellenség ellen, ez be is következik, ők lesznek a Sound Force.
Ha valaki látta az eredeti Macross sorozatot, annak ismerősen csenghet a Jenius név. Igen, Mylene Maximilian Jenius és Milia Fallyna Jenius utolsó gyermeke. A szülők az SDF Macross óta szép karriert futottak be: Max a Battle 7 csatahajó kapitánya lett, Miliát nagy többséggel City 7 polgármesterévé választották. Sajnos a pozíciójukból fakadó érdekellentétek tönkretették a házasságukat, gyakran a nyilvánosság előtt is összevesznek egymással, ha nem azonos a véleményük.
Van még egy harmadik főszereplő, Gamlin Kizaki hadnagy, az elit Diamond Force pilótája. Milia szeretné, ha ő és Mylene összeházasodnának. Mylene persze eleinte tiltakozik, de lassan egyre jobban megkedvelik egymást. Ugyanakkor Basara sem közömbös Mylene számára, ez a szerelmi háromszög végigvonul az egész sorozaton.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük