Macademi Wasshoi! ICON by Animegun

Eredeti cím まかでみWAっしょい!
Angol cím The Magician’s Academy
Egyéb cím(ek) Macademi Wasshoi! Tv
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2008
Ismertető:
Ichiro Sakaki “The Magician’s Academy” mangája – mely 2006-ban jelent meg az Enterbrain kiadásában – TV adaptációt kapott 2008-ban a Zexcs stúdió jóvoltából, a lolis, moe és ecchi stílusok kedvelőinek nagy örömére.^^’
A történetünk világában az átlagos emberek mellett istenek és démonok is léteznek – persze az emberek tudta nélkül. Néhány ember, aki tudja ezeket, maguk is különlegesek, ugyanis ezek varázslók. Hogy az istenek, démonok és emberek a varázslást tanulni tudják, valamint hogy a későbbiekben fenn tudják tartani az egyensúlyt a jó és rossz között – erre a célra hozták létre a Varázslók Iskoláját.
Itt futunk össze főhősünkkel, az iskolás Takuto Hasegawa-val, aki mint az emberek világában is, iskolába jár. Persze mellette varázslónak is tanul. Egyik vizsgája alatt, ami egy idézési varázslat kellett hogy legyen, megidézi Tanarot-ot. Tanarot akkora erővel rendelkezik, ami felboríthatja az egyensúlyt az istenek és démonok világa között, ami végzetes következményekkel járna. A fő történetszál ezen is fut. Persze mellette rengeteg melléktörténet kapott helyet, ami a Varázsiskola körül forog, valamint az ott dolgozó tanárok és diákok részvételével. Emellett a való világban is kapott helyet pár történet.
A történetek nincsenek leredukálva 1 rész/1 történetre, mert van ahol 2 történet kapott helyet az 1 rész alatt – egy főtörténet, valamint egy rövidebb, általában az anime irányvonalát nem befolyásoló történet. A szerelmi szálak sem maradnak el, mivel Takutot Tanarot is szereti, valamint egy varázsló osztálytársnője, a való világból egy másik lánybarátnője (osztálytársa) – valamint útközben még akadnak páran!^^
A sorozat nekem kicsit a Frenzied Family hangulatát elevenítette fel, de ez sokkal perverzebbre sikerült. (Különben az egyik részben az előbb említett animéből egy részletet is lehet látni.) A rajzolás az ilyen típusú animékhez megszokott, néhol bohókás, néhol szép, néhol pedig eléggé összecsapott rajzolást kap a néző, de mindez az anime hangulatától függ az adott esetben. A zene nekem szimpatikus, mint ahogy a szinkronhangok is. Az opening/endingre se mondhatok rosszat. Hogy kinek is ajánlom? Mindenkinek, aki a lolis, moe-s és ecchiben bővelkedő animéket szereti megfűszerezve sok humorral és nem túl komoly történetvonallal!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész