B E T A

Ismertető

A Record of Lodoss War az egyik (ha nem “A”) legjobban megkomponált klasszikusan nyugati fantasy alkotás. Köszönhető ez az egyszerű, minden fantasy rajongó számára ismerős (mégsem elcsépelt) elemek és karakterek felsorakoztatásának, valamint sodró erejű cselekményének és gondosan formált karaktereinek.

A történet Lodoss elátkozott kontinensére kalauzolja el a nézőt. Ezt a földrészt két istenség (Marfa a Teremtés- és Kardis a Pusztítás Istennője) egymással vívott pusztító összecsapása hozta létre, leválasztva a nagy kontinensről.
A történet több részre tagolható. Az első részben Parn, a szabad lovag és társai kalandjait követhetjük nyomon, valamint megismerhetjük kicsit a “politikai helyzetet”.
A második egységben ez a kép tovább finomodik. Itt már a főhős Spark (őt az előző részben még gyermekként ismerhettük meg) és barátai. Azaz a kényszer és Kashue király által összekovácsolt különítmény, akik még maguk sem tudják, milyen fontos szerephez jutnak majd a világ sorsáért vívott harcban, mely először egy háborúval indul, aztán elkeseredett küzdelembe megy át a gonosz nekromanta Wagnard ellen, kinek feltett szándéka, hogy feltámassza Kardis istennőt. Ebben a tervében fontos szerepet játszik pár varázstárgy, valamint egy fiatal és kedves papnő, Niece, akit gyengéd szálak fűznek Spark-hoz.
A történet végén a két fejezet hősei – Parn immár idősebben – egyesült erővel veszik fel a harcot a gonosszal.
Összességében annyit leszögezhetek, hogy kötelező darab minden fantasy rajongónak.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük