B E T A

Licca-chan Fushigi na Fushigi na Yunia Monogatari (1990-99)

Ismertető

Ki is az a Licca-chan?

Ami nekünk Barbie, az Ázsiában Licca. No nem a plázacicák ideálja, az örök csontsovány, hidrogén szőke ázsiai Barbie-t képzeljünk el, annyira nincsenek elszállva. Míg ma a Barbie baba a kislányok álma lett, hogy milyen is lehet a jövőbeli énjük (mindenük megvan a legkevesebb erőfeszítés nélkül) az egyszerű felöltöztethető babából, addig Licca megmaradt a saját kaptafájánál. Nincsenek kiegészítők, csak a baba maga, amelyet tulajdonosa a legkülönfélébb módon öltöztethet fel, akár gótlolit vagy akár kis hercegnőt is varázsolhat az aranyos kinézetből. Noha nyugati társához képest később jelent meg (a Barbie 1959-ben, míg Licca 1967-ben), a népszerűség mégis egyenrangú, 2007-ben például több mint 53 millió példányt adtak el belőlük. További érdekessége Liccának, hogy egy korábbi shoujo mangaka, Miyako Maki fejéből pattant ki, aki egyben Leiji Matsumoto (a Space Battleship Yamato című anime-űropera egyik alkotója) felesége is volt.
A Takara vállalat, amely a babát forgalmazza komplett háttérsztorit adott a babának, vele együtt megadva a korát (11 éves), hogy iskolába jár, vannak szülei, barátai, a kedvenc könyveit is, sőt, rajong Doraemonért. Licca így a ’90-es évekre készen állt nem csak az anime adaptációkra, hanem a későbbiekben a Nintendo DS játékokon való kiadásra is.

Licca vasárnapja

Nos, egy 25 perces OVÁt kapunk, amely a Licca: the Mysterious Magical Ring és a Licca: the Mystery Tale of Mysterious Yunia folytatása. Készültek további OVÁk is, sőt, a karaktereket egy alternatív sztoriban, a Super Doll Liccában is viszont láthatjuk. De ennyire ne szaladjunk messze.
Licca családja ideális. Anyuka nem stresszel, pedig három gyereket gondoz. Apuka pedig öt csöppségekkel játszik együtt kutyalovagolósat és mi egyebet szíves örömmel. Csak Licca nincs otthon, barátnője, Aki-chan egyik rokonánál babysitterkedik. A lányok még úton vannak, de Licca tart attól, hogy nem fog ez az egész olyan könnyen menni…

Elérhető részek

Licca-chan Fushigi na Fushigi na Yunia Monogatari OVA:
Licca-chan Fushigi na Mahou no Ring OVA:
01. Rész
02. Rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük