B E T A
Eredeti cím 黒神 The Animation
Angol cím Black God
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 23 rész
Dátum 2009
Ismertető:
Az sorozat az elején két párhuzamos szálon fut, melyek később egybe fonódnak és így egy nagyon érdekes alkotást kapunk.Férfi főszereplőnknek, a középiskolás Keita Ibuki-nak meglehetősen magányos és nehéz élete van, mivel az édesanyját már kiskorában elvesztette és egy gyerekkori jó barátja gondoskodik róla. A történet egyik szála akkor kezd kibontakozni, amikor Ibuki megpillant egy hölgyet, aki megszólalásig hasonlít az édesanyjára. Ezt követően az egyik iskolatársa azt meséli neki, hogy találkozott a kiköpött saját másával egy koncerten. Ibuki nagyon sokat rágódik a történteken, mivel az anyja halála előtt szintén belefutottak egy ilyen hölgybe, aki megszólalásig hasonlított az édesanyjára.A nagy dilemma közepette váratlan fordulatok következnek, amivel el is indul a történetünk második szálának a kibontakozása. Ibuki találkozik egy furcsa, éhező lánnyal, akit meghív egy tál rámenra utcai étel-készítő ismerősénél. Az étkezés közben a hasonmásokra terelődik a szó, mely beszélgetésbe bekapcsolódik a Kuro nevű idegen lány is, aki felvilágosítja Ibukiékat a helyzetről. Kiderül, hogy az általuk emlegetett hasonmásokat “Doppeliner”-eknek (Többszörös)hívják, amiknek külön megvan a saját rendszerük a világban, miszerint:
Egy ember születésekor három testbe áramlik a lelke, mely három személy kinézete teljesen meg fog egyezni. A sorsunkban lévő szerencse ez alapján fog eloszlani három részre. A egészben a rossz, hogy ha egy kisebb százalékú szerencsével rendelkező fél találkozik egy nála nagyobb százalékkal rendelkezővel, akkor a “gyengébbik” meghal (balesetben vagy betegségben). Az elhunytak szerencséjét pedig magába szívja a legerősebb egyed, akit “Root”-nak neveznek. A két kisebb gyengébbik pedig a “Sub”.
A beszélgetést egy nagydarab baseball ütős férfi zavarja meg, aki alattomos módon, hátulról fejbe vágja Kuro-t. Elkezdődik egy nagy csete-paté, ahol Ibuki ráébred, hogy ez az idegen lány nem egy átlagos fiatal. Kuro emberfeletti erővel verekedett az ellenségével, hogy az végül alulmaradt. Innentől kezd egybefonódni a történet, ahol még kiderül, hogy mi is valójában Kuro és kik akarják mindenáron megölni. Szó lesz egy “Mester Root” projectről is, ami rengeteg emberéletet követel. És végezetül, de nem utolsó sorban Ibuki és Kuro között olyan “alku” kötődik, mely örökre megváltoztatja mindkettejük életét.

“Egy olyan sorshoz lettem hozzákötve, ami elől ha akartam se tudtam volna elfutni.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük