B E T A
Eredeti cím 京極夏彦 巷説百物語
Angol cím Requiem from the Darkness
Egyéb cím(ek) 100 Stories
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2003
Ismertető:
Ez a mû a Tokyo Movie Shinsha sötét és hátborzongatóan csodálatos animéje. Momosuke ártatlanságától a hírhedt csapat vezetõjének, Mataichi rejtélyes és brutális személyéig, a karakterek mélységét és személyiségét állítja fel egy már zavaróan fantasztikus cselekményben. Tele rejtéllyel, csonkítással és olyan dolgokkal, amik kiütköznek az éj folyamán.Történetünk színtere az Edo korszak vége, a Tokugawa Sógunátus bukásának kezdete. Egy korban, mikor a sötétség az élõ szörnyetegektõl való félelemmel jõ el. Egy feltörekvõ író, Momosuke Yamaoka, aki unta a gyerekeknek való rejtvények írását, egy napon reménnyel telve indul neki az országnak, hogy összegyûjtse a kísérteties és borzalmas történetek, és kiadja egy antológiában, a Hyakumonogatari-ban (100 történet könyve). Utazásai során, míg kutat ezek után az öreg mítoszok és legendák után, összetalálkozik egy titokzatos trióval az Ongyo-val, akik a szóbeszédeket vizsgálják, hogy felfedjék az igazságot…
Ennek a rejtélyes triónak a feladata, hogy a bûnösöket gyökerestõl kiírtsák, és különféle trükköket használva bíráskodnak fölöttük. Megérkezésük hírnöke általában egy rejtélyes csengõ hangja és a szavak Ongyo nevében…
Minden alkalommal, mikor Momosuke találkozik az Ongyoval, szörnyûséges igazságokkal és küzdelmek tanulságaival kell szembenéznie… de olyan dolgokat lát, amiket nem szabadna látnia…A rajzolási stílusával az irrealitás fojtogató légkörét próbálták megteremteni. Az eltérõ színösszeállítások a szereplõk elmeállapotát tükrözi, és a közönség megkérdõjelezi, mi is történik a képernyõn, ezzel is fokozva a feszültséget. A kamera szögeket is kreatívan használják, így kihangsúlyozva az emberiség elferdített látványát, amit ez az anime bemutat.
Az epizód szerû rémtörténeteket 25 percbe foglalták be. Mindegyik történet a Japán mitológiára épül és mégis egyetemesen igaz az emberiségre. Ezek a történetek demonstrálják a legrosszabbakat, azt a romlottságot, amikre képesek vagyunk, és egy ember szemtanújául esik ezeknek az igazságokak, a bûnösök bukása által.
Az opening és az ending szerzõje Keiko Lee. Mindkettõ fantasztikus.
A készítõkrõl:
Az anime Natsuhiko Kyougoku novellája alapján készült 2003-ban.
A forgatókönyv neves írók munkáját dícséri. Yoshinobu Fujioka (a “Tomie” filmsorozat), Hiroshi Takahashi (Ring és a Don’t Look Up!), és Sadayuki Murai (Steamboy és Millennium Actress). A rendezõ Hideki Tonokatsu volt (Lupin the 3rd TV Special). A karakter tervezés vezetõje Shigeyuki Miya, akinek munkája megteremtette a természetfölötti világot.
Ez az anime köteletõ azok számára, akik szeretik a sötétebb hangulatú animéket.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük