B E T A
Eredeti cím 鋼殻のレギオス
Angol cím Chrome Shelled Regios
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2009
Ismertető:
A Chrome Shelled Regios anime elég szép alapokkal rendelkezik, ugyanis eredetileg light-novelként jelent meg, amely történetével 2007-ben díjat is nyert a Kadokawa Light-novel díjkiosztón. Később manga adaptáció is készült belőle. A manga- és a light novel széria még ma is fut, újabb történetekkel megörvendeztetve az olvasókat.
A történet a távolabbi jövőben játszódik, ahol az emberek úgynevezett Regiosokban élnek (mozgó városok), mivel a természet annyira szennyezett lett, hogy a városokon kívül nem is lehet élni. A szennyeződés következményeként megjelent Szenny Szörnyek (filth monsters) ezeket a városokat folyamatosan támadják, ezáltal is veszélyeztetve az így is ritka emberi populációt. A Regiosokat az Elektromos Tündérek (electronic fairy) irányítják, ők minden város legfontosabb részei, mivel nélkülük a városok nem tudnának fennmaradni.
Az anime főhőse Layfon Alseif, aki a múltja elől menekülve az Akadémiai városba, Zuellni-be jön tanulni, ahol tagjává válik a 17 Katonai Művészeti Csapatnak Nina Antalk kapitány irányitása alatt. Innen indul el a történet, ami habár az első 5-6 részben még semmi nagy mondanivalót nem tartogat, viszont ezek után beindulnak az események. Ugyanis állandósulni látszanak a harcok a Szenny Szörnyek ellen, valamint Layfon múltjára is fény derül, ezek a részek előrehaladtával mind tisztábbá és érthetőbbé válnak. Emellett sok más szereplő, más városokat irányító emberek is szerephez jutnak a sorozatban, más katonai csapatok tagjainak történeteibe is betekintést nyerhetünk, és ezek összefüggéseiről is többet megtudhatunk. Valamint a fő történetvonal is alakot ölt, melyben a városok, emberek sorsa is veszélybe kerül…
A grafika úgymond az ilyen tipusú animékhez illik, lehet hogy valakinek nem fog tetszeni, de maga az anime hangulatát, történetét nagyon is jól jellemzi. A szereplőkkel, hátterek megrajzolásával személy szerint nem volt semmi gondom. A zene is elég jó lett, az opening egy pörgősebb szám Daisy × Daisy előadásában a Brave your truth, míg az endingek lassú számok.
Személy szerint kellemeset csalódtam ebben az animében, ugyanis a nehéz kezdet után egy elég érdekes történetű, néhol komoly, néhol elég vicces elemekkel teletűzdelt alkotást kap a néző.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük