B E T A
Eredeti cím 恋姫†無双
Angol cím Koihime Musou
Egyéb cím(ek) 恋姬无双
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 25 perc
Dátum 2008.07.09 – 2008.09.24
Ismertető:
Lányok, és lányok, és még több lány… és… még… annál is több???
A második századvégi Kínában járunk. Egy sötét kor, ahol szinte mindenütt útonállókba, orgyilkosokba és feltűnően gyönyörű női harcosokba botlik az ember. Egye fene, talán mégsem olyan szörnyű ez a kor…
Ebben az időben él a híres, és annál érdekesebb nevű “Fekete hajú banditavadász” (az ember azt hinné, hogy a II. században minden kínainak fekete volt a haja), Aisha, akinek fedőneve Kanu. Idővel majd kiderül, hogy az összes résztvevő hölgynek van egy ilyen többnyire leírhatatlan és kimondhatatlan fedőneve, melyet az igazi neve helyett használ, mindezt azért, hogy ne lehessen olyan könnyen megjegyezni őket. Visszatérve a történethez, Kanu-nak szemmel láthatóan nincs jobb dolga, ezért járja a vidéket, és a nevéhez híven életvitelszerűen banditákat gyilkol, ahol tud. Ennek egyszerű oka van: imádott bátyját banditák ölték meg, és nem maradt senkije.
Békés banditaölő mindennapjainak viszont hamar vége szakad, mivel egyik útja során egy érdekes útonállóba botlik, RinRin-be. Rinrin egy kicsit magányos, de csupa szív, nagyjából 12 éves lány lehet, akinek annyi esze van, mint egy kiszáradt töknek. Gőze sincs, hogyan kell emberek között viselkedni. Nem igazi bandita ő, inkább csak egy vásott kölyök, akinek legnagyobb bűne, hogy falfirkával csúfítja el a falufőnök házát… (ami egyesek szerint remekmű lett!) Kanu egy kisvárosban hall a kölyökről, és arról, hogy el akarják fogni, ezért Kanu azt gondolja, hogy megkíméli szegény gyámoltalan gyermeket a katonáktól, és inkább ő kapja el, hogy ezzel is segítsen neki. Csakhogy a kis ártatlannak tűnő lányka egy igazi méregzsák, aki a lándzsájával kisebb sziklákat képes kettéhasítani, és Aisha fejével is hasonló tervei vannak.
Egy éjszakába nyúló harc során, mely tulajdonképpen döntetlennel végződik, (volt értelme harcolni) végül is csak megbékélnek egymással, és mit ad Isten, RinRin ráveszi Kanut, hogy aludjon nála, sőt, még arra is, hogy legyenek fogadott nővérek. Kanu nem egészen fogja fel, hogy fajultak idáig a dolgok, de túlzottan nem zavarja a hiperaktív lány. A dolgok váratlan menete után együtt indulnak útra, hogy megváltsák a világot, bár gőzük sincs, hogy ezt hogy viszik majd véghez, de úgy vannak vele, majd útközben kiderül. Az utazást viszont felforgatja egy kissé, hogy a Császári hatalom harmatgyenge mivolta miatt három feltörekvő tábornok (akik nem mellesleg még utálják is egymást), Enshou, Sonsaku és Sousou úgy érzik, alkalmasabbak lennének az ország irányítására. És szegény hőseink előbb vagy utóbb belekeverednek majd a kis magánháborújukba. Így kezdődik a Musou hercegnők története…
Az anime a klasszikus kínai történelmi novella, a: “Három királyság románca” (Romance of the Three Kingdoms) egyik feldolgozása, melyből már korábban is készült már anime (Ikki-tousen). Az események folyamán számtalan szebbnél szebb, és betegebbnél betegebb hölggyel ismerkedhetünk meg, akik majdnem mind brutális erőkkel rendelkeznek. Ilyen például a rejtélyes és kissé (Kissé?!) perverz harcos, Sei, aki majd a két világmegváltóhoz csatlakozik, vagy a nem kicsit elmebeteg tábornok lány, Sousou, aki a női nem iránt mutat nem épp akadémiai jellegű érdeklődést. A 13 részen keresztül több, mint 25 női karakter vonul majd fel, és ezek nem csupán névtelen, egy-két pillanatra feltűnő szereplők: mindegyiknek hosszabb szerep is jut majd idővel; emellett mindegyiküknek egyedi jelleme van. Ez a mű (nagy bánatomra) elég perverzre sikerült, szinte minden epizódban akad egy-két hiányos öltözetű hölgyemény. Ilyen például a hattyús lágyékkötő is, melyet nem szeretnék hosszabban kifejteni. Rengeteg kétértelmű poén szerepel benne, melyek általában szegény Kanu-n csattannak.
A grafikáról röviden annyit, hogy hozza a 2008-as színvonalat, a lányok gyönyörűen vannak megrajzolva (nyilatkoznék a férfiakról is, csak hát alig akadnak), a harcjelenetek egész látványosak és élvezhetőek. Az opening és az ending hangulatos, az ending különösen aranyosra sikeredett. Mindent összevetve ez egy szórakoztató anime, teli aranyos lányokkal, érdekes küzdelmekkel, és sok-sok félreérthető helyzettel. Egy próbát mindenképpen megér.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész Ova

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük