B E T A

Kiss Dum: Engage Planet (2007)

Eredeti cím キスダム -ENGAGE planet-
Angol cím Kiss Dum: Engage Planet
Egyéb cím(ek) Engage Planet Kiss Dum
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2007
Ismertető:
Előzmény:

„Nem szabad úgy hinni, hogy az ember a legrégebbi vagy épp az utolsó e földnek urai közt, vagy hogy az élet, az anyag ismert állapota az egyetlen lehetséges állapot. A Régiek voltak, a Régiek vannak, a Régiek lesznek.”

(H.P. Lovecraft)

Howard Phillips Lovecraft művei szolgálnak alapul ehhez a sorozathoz. A Cthulhu mítosz szereplőit és világát jeleníti meg. Formátlan, büdös, gusztustalan lényekét, amik felfalnak és nem ismernek könyörületet. Ez az egész világ az író képzeletében született meg, és több könyve jelent meg ebben a témában. Készült hozzá videojáték is.
A Nagy Öregek olyan régi istenségek, akik sok millió évvel korábban uralták a Földet. Néhány tagjuk még jelen van és a sötétben rejtőzik, hogy egy nap újra előjöjjenek és átvegyék az uralmat, rettegést, kétségbeesést hozva az emberiségre.
Abhoth, egyike a Nagy Öregeknek, kapcsolatban áll a mocsokkal és a betegségekkel, képes a telepátiára és bárhol megérzi az emberek jelenlétét.

Az ismertető spoilert tartalmazhat.

Történet/Főbb szereplők:
Időszámításunk szerint 2031-ben járunk. Az emberek a szokásos mindennapjaikat élik, ám egy nap idegen lények lepik el a Földet. Ezek a Hardianok, olyan „pokolbéli” teremtmények, amik számolatlanul irtják az emberiséget. A katonaság nincs erre felkészülve, a legtöbb fegyverük szinte semmilyen kárt nem képes tenni bennük. Az NIDF (Új Nemzetközi Védelmi Erő) nevű katonai szervezet arra hivatott, hogy megtalálja a fegyvert, ami az idegen lények ellen használható. Ez pedig a Holtak Könyve. Nem ismerik az alakját vagy azt, hogy mire képes, csak mindenképpen a Hardianok előtt kell megtalálniuk. A Hardianok szemei és fülei a Beelzebubok, olyan bogarak, amik képesek a legapróbb helyekre bejutva felderíteni a prédájukat. Az éjszakai teremtményei. A fényben – a Hardianokhoz hasonlóan – nagyon lassan mozognak vagy megbénulnak. Rukina Yuno felhasználja a Holtak Könyvét, hogy megmentse vele szerelmét, aminek nem várt következményei lesznek. Megalkotja ezáltal a Necrodivert, az emberiség hírnökét. A Necrodiver az emberiség utolsó reménye, tőle függ túlélése. Shu pedig a szolgái segítségével bosszút akar állni az emberiség árulóján, és igyekszik elvégezni a küldetését.
Rukina Yuno: az NIDF vezető tudósa, aki megtalálja a Holtak Könyvét és kétségbeesésében felhasználja. Aiba Shu szerelme.
Aiba Shu: az NIDF NES egységének kiképzett pilóta, forrófejű, de kiváló eredményeket ért el. A későbbi Necrodiver, az emberiség reménysége. Három szolgája lesz: Varda, később pedig Abhoth szolgái is: Vaire és Valar. Olyan, adat formájában létező lények, akik teljesítik minden parancsát mesterüknek, ám önálló jellemmel is rendelkeznek. Segítik a Necrodiver harcát és közben tanulmányozzák az embereket és a viselkedésüket.
Rukina Noa: Yuno húga, szintén tudós, aki később Aiba segítségére lesz a küzdelemben.
Hamon Iera: Noa barátja, az ellenállás tagja, Aibát segíti, mivel Noát nem akarja magára hagyni és a Hardianokon akar bosszút állni.
Iburi Kyouka: az NIDF megalapítója, aki mindent tud a Holtak Könyvéről és a Hardianok eljöveteléről, az emberiség árulója.
Masaki Souma: Iburi parancsnok jobbkeze, mindenben segít a parancsnokának, akár a végsőkig.
Rei: Iburi parancsnok beosztottja és Aiba második fő ellensége.
A többi NES pilóta: Nanao Shu, Sasara Itsuki, Demon Roki, Io Aguri, Kirii Tohn – mind Aiba ellen vonulnak, hogy megszerezzék a Holtak Könyvét.
Megvalósítás:
2007-es anime lévén jó a rajzolás, bár a távoli képeknél kissé elnagyolttá válik. A harcok, ütközetek, katonai fegyverek és különleges képességek is jól kivitelezettek. Végig élvezhető a történet. Az openingek és endigek jól illenek a sorozathoz.
Személyes vélemény:
Nagyon tetszett az egész sorozat, a sok vér, változatos harcok és képességek. Az információ hiánya és fokozatos adagolása a háttérben folyó eseményekről igazán izgalmassá tették a történet vezetését, ezért alig vártam, hogy megnézhessem a következő részt. A legvégén szinte minden fontosabb szálat elvarrtak.
Azoknak ajánlom, akik szeretik az izgalmas fantasy-t, a véres harcokat, katonai egységeket, fegyvereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük