B E T A
Eredeti cím 機神咆吼デモンベイン (2006)
Angol cím Roar of the Machine God Demonbane
Egyéb cím(ek) Demonbane TV
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Ismertető:
A történet egy olyan világban játszódik, ahol a mágia éppoly magas szintre fejlődött, mint a technika. Arkham Cityben virágzik a varázslat, ám eme virágzást beárnyékolja a Black Lodge nevű gonosz mágusokból és csatlósaikból álló szervezet önkényuralmi elnyomása. A szervezet élén mindenidők legnagyobb és legsötétebb mágusa, Terion áll, akinek kénye-kedvétől függ a város mindenkori békéje.
A történet főszereplője Kurou Daijuuji (egyes fordításokban: Kuro Daimonji) az ifjú, ám őszinte sajnálatára meglehetős anyagi gondokkal küzdő detektív. Egy napon furcsa ajánlatot kap a város egyik befolyásos vállalatának, a Hado Pénzügyi Csoport vezetőjétől. Feladata nem más, mint a nagyhatalmú varázskönyv, a “Necronomicon” megszerzése, lehetőleg még a Black Lodge előtt. Korou mivel igencsak szereti életét, egyből visszautasítja az ajánlatot, ám az előlegként felkínált bőröndnyi pénz rögtön elnyomja egészséges élni akarását ^^.
Legnagyobb döbbenetére az ügy igencsak hamar megoldódik, mikor is szó szerint ölébe pottyan a keresett varázskönyv. A „Necronomicon” néven ismert hatalmas erejű tárgy egy cserfes, nagyszájú lány képében esik hősünk karjaiba és Al Azif néven mutatkozik be. Korou nem sokáig örülhet szerencséjének, hiszen a lányt pillanatokon belül követik a Black Lodge fegyveresei is, és igencsak elszántan követelik maguknak a könyvet.
Al Azif, hogy saját bőrét mentse, „szerződést köt” Korouval (annak megkérdezése nélkül), megosztva nagyerejű mágiáját a kissé szerencsétlen férfivel. Az így megszülető mágus szembeszáll az őket üldöző szervezettel, végleg feketelistára téve magát náluk. Korou és Al harcaik során még egy segítőtársat kapnak, „Demonbane” a Hado Vállalat által épített hatalmas mágikus robot (Deus Machina) képében.
Ezzel megkezdődik a háború a Black Lodge és a Hado Vállalat között, melynek tétje immáron nemcsak egy parancsolgató, mások idegeire menő varázskönyv, hanem immáron az egész város, sőt, az emberiség jövője. Mágia mecha ellen, mecha mecha ellen. Vajon a különleges mágiában van az igazi erő, vagy abban, hogy veszteségünk biztos tudatában felállunk és bátran tovább küzdünk?
Izgalmas, csöppnyi romantikával fűszerezett történet, remek képi-és hangi megjelenítéssel és számos H.P. Lovecraft regényeire történő utalással.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük