Kino no Tabi: the Beautiful World (2003-2017)

Eredeti cím キノの旅 -the Beautiful World-
Angol cím Kino`s Journey: the Beautiful World
Egyéb cím(ek) Kino`s Travels ~the Beautiful World~
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Év 2003
Ismertető:
Történetünk egy olyan világban játszódik, ami akár kis túlzással a miénk is lehetne. Egyetlen kivétellel. Távközlés híján az “országok” mai szemmel nézve egy erődítményben léteznek, és a többi országtól többé-kevésbé, de függetlenül léteznek. Minden ország más-más szokásokkal, törvényekkel, ideológiával és emberekkel létezik ebben a világban. És vannak, akik arra tették fel életüket, hogy a világban vándorolnak és felfedezik a világ sokszínűségét, ők a vándorok.
Történetünk Kino-ról, az egyik ilyen vándorról szól. Életének azon részét követhetjük nyomon, mikor meglátogat jópár országot, és a történet folyamán többé-kevésbé, de megismerhetjük múltját is, miért választotta ezt. Kino-t hűséges “társa”, Hermes követi, mondhatni viszi tovább útján, és így betekintést nyerhetünk minden bemutatott ország gyakran legféltettebb titkaiba is, de persze sehol sem maradva tovább 3 napnál. Minden részben egy új világ tárul fel a néző előtt. A világ változik? Hova haladunk? Miért létezünk? Ilyesféle kérdéseken gondolkodtat el minket ez a mű.
Grafikailag lenyűgöző, a zene is tökéletesen eltalálta a mű hangulatát. A karakterek, habár nem mindenki gondolja így, de szerintem remekül lettek kidolgozva. Összességében ez egy inkább filozófiai mű, ami sok mindent feldolgoz mai világunk hiedelmeiből, vagy a múlt érdekes vagy érdektelen dolgaiból. Mindenképp ajánott megtekintése.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük