B E T A
Eredeti cím キン肉マン
Angol cím Muscleman
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 137 rész
Dátum 1983 – 1986
Ismertető:
Melyik mű volt az első “Neverending Shonen”, melyet olyanok követtek, mint a One Piece, Dragon Ball, Naruto vagy a Bleach? A választ 1983-ból kapjuk meg, amikor is a Toei Stúdió az 1979-es Kinnikuman manga alapján létrehozták a legelső “Neverending Shonen” animét.
A Földön járunk, ahol Choyin-ok, más nevükön szuper emberek vigyáznak a rendre és békére. Egy nap egy furcsa és eléggé csúnya fiú került erre a bolygóra, akinek a neve Kinniku Suguru, akit gyerekkorában kiközösítettek az emberek csúnyasága és mássága miatt. De Suguru nem adta fel, nem tört meg, mert volt egy példaképe, akit hősként szerettek az emberek, és Suguru elhatározta, hogy hős lesz, és majd elismerik őt az emberek. Eltelt 20 év, Suguru felcseperedett, és néhány ember elfogadta őt – még barátai is lettek. Viszont amikor a 20. életévét ünnepelné, egy hozzá hasonlító Meat nevű gyermek jött el a Földre, hogy közölje Suguru-val, hogy ő a Kinniku bolygó trónörököse. De mielőtt még hazatérhetne, be kell Suguru-nak bizonyítania, hogy ő egy igazi hős: meg kell védenie a gyenge embereket a gonosz szörnyektől, harcművészeti tornákat kell nyernie, le kell győzni számtalan gonosz choyin-t…
Az anime 1983-as, tehát még a Dragon Ball animénál is régibb (a manga pedig 1979-es), tehát a látvány a Dragon Ball látványával vetekszik, de ahogyan minden “neverending shonen” animénál, itt is szebb lesz a látvány egy idő múlva. A zenék nagyon jók lettek, a régi retro animéket idézi. A történet zseniális, ráadásul ahogyan haladunk előre, egyre több mindent tudunk meg. Rengeteg csavar van benne, még a mai anime rajongókat is meg tudja lepni. Az anime a mangától ugyan egy picikét eltér, de csak néhány apró és jelentéktelen változtatás van. A tetejében rengeteg tanulsága is van az animének, tehát nem csak a Dragon Ball-szerű “ütök-vágok” megy benne. A karakterek egyediek lettek, mindenki egy külön személyiség, és nincsenek erőltetett szereplők.
A Kinnikuman amúgy az alapköve minden “neverending shonen”-nek, lefektetett alapszabályokat (a főhős mindig legyen ügyetlen és buta, de közben szerethető, mindig legyen egy riválisa, feltámasztani a jókat, mester és tanítvány párosok, rossz útra lépett jófiúk és jó útra tért rossz fiúk stb…), tehát bátran állíthatom, hogy ez az anime egy alapkő az anime világ történelmében.
Én erre 9/10 és 92%-ot adok. Érdemes megnézni.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük