B E T A
Eredeti cím 金色のコルダ
Angol cím The Golden Chord: Primo Passo
Egyéb cím(ek) Kin Iro no Chord
Besorolás anime, TV
Hossz 25 rész
Év 2006 – 2007
Ismertető:
Egy fiatalember vágya mindig is az volt, hogy nyithasson egy zeneiskolát. Egy nap aztán megmentett egy furcsa, kicsiny teremtményt, aki hálából megépítette neki.
A jelenben pedig ez a zeneiskola már a Seisou Akadéma nevet viseli. Egy reggel, a másodéves Hino Kaho épp lekési a csengetést, majd az iskola kapuját átlépve megjelenik elõtte egy tündér, amitõl a lány megijed, majd befut az osztályterembe. Azonban a kis zenetündér, Lily nagyon örül, hiszen az emberek ezidáig nem nagyon vették õt észre, s már épp arra gondolt, hogy ez az év is ugyanolyan unalmasan fog eltelni, mint a többi.
Amikor Kaho beér az osztályba, egyik barátnõje épp egy múltbéli szerelmes történetrõl mesél, amelyben a két vetélytárs hegedûmûvész, egy férfi és egy nõ, egy tündérnek köszönhetõen talált egymásra. Kahónak egybõl beugrik a néhány perce látott tündér, de még mindig nem hiszi el, hogy tényleg igazi volt-e, s míg õ magában letárgyalja a dolgokat, a tanár kiszólítja õt, de Kaho beleordít az óra közepébe, amiért szépen megkapja a büntetését. Néhány papírt át kell cipelnie az iskola másik felébe, a zenei osztályokhoz, pontosan a 2-A osztályba. (Az iskola két részre bontható, a zenei osztályokat található épületrészre és a normál, átlagos osztályokat található részre.)
Ám útközben belebotlik Tsuchiura Ryoutarou-ba, aminek következtében kis híján majdnem leesik a lépcsõn, de a srác utánanyúl és megfogja õt. Ezután a srác elkíséri õt a zenei osztályba, ahol találkoznak egy kék hajú, beképzelt sráccal, aki még véletlenül sem hajlandó egy kis segítõkészséget mutatni… Késõbb aztán Ryoutarou és Kaho elköszönnek egymástól, s ismét megjelenik a kis zenetündér, Lily, de ezúttal hiába fut el a lány elõle, mert az követi Kahót és közli vele, hogy csakis a lány látja őt.
Ebédszünetben aztán az iskola igazgatója tájokoztatja a diákokat, hogy kik lesznek a meghírdetett zenei verseny résztvevõi. Hino, amint meghallja a nevét, Kanazawa-senseihez fut, hogy közölje, itt valami hiba történt, hisz õ neki semmi köze a zenéhez és nem tud semmiféle hangszeren játszani. Kanazawa azt válaszolja, hogy valószínûleg azért lett õ is az egyik kiválasztott, mert látta “õt” (azaz a tündért), majd ezután azt mondja Kahónak, hogy iskola után feltétlen menjen a zenei osztályok gyakorlótermébe. Ekkor jelenik meg Yunoki és Hihara (Hihara trombitán, Yunoki pedig fuvolán játszik), s miután bemutatkoztak a lánynak, megkérdezik tõle, hogy õ milyen hangszeren játszik, de erre a lány azt feleli, hogy neki semmi köze ehhez az egészhez és elrohan.
Iskola után elmegy a gyakorlóterembe, ahol ismét feltûnik Lily, s elmondja Kahónak, hogy valójában mi is a szerepe és miért van itt. Elmondása szerint a zene maga a boldogság forrása, ezért a zenét terjeszteni kell a világ minden részén, hogy az megteljen boldogsággal. Egykoriban az emberek nagy része látta õt, de manapság nagyon ritka (szinte nincs is olyan eset), amikor látják/észreveszik. Legvégül átad egy varázshegedût Kahónak, majd arra kéri õt, hogy próbálja ki, mert bárki képes arra, hogy játsszon rajta.
A lány visszakozik, nem hajlandó kipróbálni, ráadásul a karja a varázserõ következtében magától kezd mozogni. A tündér nem hajlandó visszavenni Kahótól a hegedût és eltûnik. Néhány pillanat múlva viszont megjelenik Tsukimori Ren (a korábban feltûnt kék hajú, beképzelt srác), aki közli a lánnyal, hogy nem kér plusz vendéget, míg õ a hegedûjén gyakorol, és kitessékeli õt a gyakorlóterembõl. Késõbb Kaho az iskolában bolyongva belebotlik három lányba, akik épp megkörnyékezték Fuyuumi Shouko-t (a kiválogatottak között õ még a másik lány). Amikor Kaho odamegy, hogy közbelépjen, a három lány bizonyítást kér arra, hogy tényleg jól játszik-e hegedûn egy egyszerû osztályból való, merthogy beválogatták õt is a versenyre, s a lánynak nincs más választása, itt és most bizonyítania kell….
Nekem nagyon nagyon tetszik ez az anime, szó szerint minden KIRÁLY benne, ezért inkább nézzétek meg.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész (Special)

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01-02. rész

[/restab]
[restab title=”3. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük