Eredeti cím 機動戦艦ナデシコ
Angol cím Martian Successor NADESICO
Egyéb cím(ek) Nadesico
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Dátum 1996 – 1997
Ismertető:
Akito Tenkawa a Mars egyik kolóniáján él. Kisgyerek még, ideje nagy részét Yurikával, egy vele egykorú kislánnyal tölti. Yurika egy nap végül elhagyja a Marsot. Akito felnő, éli életét, de egy katasztrófa éri az emberiséget, ami az ő életét is megváltoztatja.
Földönkívüliek támadnak az emberiségre, a marsi kolóniával kezdve a pusztítást. Akito egy óvóhelyen van, mikor az ellenség rovarforma robotkatonái rájuk támadnak. A fiú pilóta, és habár most nincs igazán mivel harcolnia, szembeszáll a gépekkel. Elsősorban egy 5 év körüli kislányt szeretne megvédeni. Persze a többszörös túlerővel szemben semmi esélye. Az ellenség fölékerekedik, de mielőtt meg tudnák ölni, hatalmas fényesség támad és Akito eltűnik.
A kolónia elpusztul, a Mars az ellenség kezére kerül. Akito a Földön ébred fel, ahol persze kihallgatások várnak rá. Mivel nem tud semmit, ezért elengedik. Viszont nem folytatja pilóta karrierjét, hanem szakácsnak áll.
Eközben gyerekkori barátját, Yurikát egy új űrhajó, a Nadesico kapitányának nevezték ki, és épp hajója felé tart. De mivel túl sok mindent csomagolt el, így útközben a holmijai kiszóródnak, beterítve az éppen arra bicikliző Akitót. Így hát ismét találkoznak, de elsőre egyikük sem ismeri meg a másikat. Akito a lány távozása után rájön, hogy ki volt az immár gyönyörű fiatal nő és utána ered. Az űrhajóra persze nem engedik fel, de viszontláthatja Yurikát, és végül szakácsként alkalmazzák a Nadesico-n.
A Nadesico nagyon fejlett technikával rendelkezik, az emberiség megmentésére alkották. Ennek megfelelően a legénységet is a legjobbakból állították össze. Ami a tudásukat illeti, tényleg ők a legjobbak. Ami a személyiségüket? Hát kissé bogaras, őrült banda ez. A legénység nagy része lány, az átlag életkor 20 év körül lehet.
Hamar csatába keverednek, és szükség van Akito harci tudására is. A fiú nehezen, de belemegy, ettől kezdve kettős munkakörben dolgozik. Mint hajószakács és harci pilóta. Nehéz élete van, mert magánélete is elég viharos. Yurika mindenáron meg akarja kaparintani gyerekkori barátját, de nem ő az egyetlen. Szegény fiú így folyton menekülni kénytelen az ádáz nőszemélyek elől.
A történet persze nem csak ennyi. Idővel fény derül az idegenek kilétére, megtudhatjuk, hogy Akito hogyan került a Marsról a Földre, ismét feltűnik a kislány, akit megpróbált megmenteni, immár felnőttként (és gyerekként is).
Érdekes, vicces, izgalmas történet. Érdekessége, hogy az egész anime alatt a szereplők egy régi Gekigangar 3 című mechás animét néznek, imádatuk már inkább megszállottság. A Martian Successor Nadesico így az animéket és az anime nézőket is kifigurázza. A grafika sem rossz, de nem is egetrengető, a szereplők egy része pedig igen emlékeztet más sorozatok szereplőihez, ezzel is fokozva a paródia jelleget.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész 19. rész 20. rész
21. rész 22. rész 23. rész 24. rész 25. rész
26. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük