B E T A

Ketsuekigata-kun! (2013)

Eredeti cím 血液型くん!
Angol cím Ketsuekigata-kun!
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2013
Ismertető:
A Ketsuekigata-kun! eredetileg egy négypaneles koreai képregényként jelent meg, rajzolója pedig nem más mint Real Crazy Man, avagy polgári nevén Park Dong-Sung, aki civilben rajztanárként dolgozik. A képregényt először blogján osztotta meg, majd 2010-ben könyv formában is kiadták Japánban.
Na de miről is szól ez a mindösszesen huszonnégy perces minisorozat? Igazából nem egyéb, mint a vércsoportjaink alapján felállított sztereotípiák arctalan és névtelen megtestesüléseinek párbeszéde, akik hadarva tárgyalnak meg egy-egy kérdéskört. Így kiderül, hogy az A-, a B-, a 0-ás vagy az AB-vércsoportú emberek hogyan oldják meg a problémáikat, miként viszonyulnak hozzájuk.
Elsőre elég légből kapottnak tűnik az ötlet, bár számításba kell vennünk, hogy tulajdonképpen egy trendet lovagol meg a sorozat, ez pedig a vércsoportok iránti, olykor fétisbe hajlóan beteges viszony. Egyesek ezek alapján, különböző kombináció szerinti leosztásban keresik a maguk ideális partnerét. Ennek a különös szokásnak a Távol-Keleten alakult ki igen erős divatja az elmúlt években (bár a módszer korábban is létezett, csak nem volt ennyire elterjedt), s itt, a nyugati kultúrában csak kósza hírek formájában értesülhettünk róla.
Nagyon nem lehet róla többet beszélni/írni, hiszen összefüggő történetről nincs szó, minden epizód más és más kérdést tesz fel. A rajzolást és az animációt a legolcsóbb lehetőségekből kivitelezték (kicsit olyan “legyen is és ne is”-hatása van); a hangok elfogadhatóak (csak ne hadarnának úgy, mintha nem lenne holnap). Annak ellenére, hogy tudjuk, miből fakad a sorozat, mégis olyan semmilyen. Nem hagy maga után komolyabb szájízt más, hasonlóan rövid epizódos társaihoz képest. Aki egyszer belefog, annak végig kell rágnia magát rajta, végtére is, összesen huszonnégy perc, nem a világ. (Bár vannak jobb lehetőségek is, amivel eltölthetitek ezt az időt.)
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük