B E T A
Eredeti cím ケメコデラックス!
Angol cím The Unknown Girl Friend
Egyéb cím(ek) Kemeko-DX
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2008
Ismertető:
A sorozat Masakazu Iwasaki által látott napvilágot először manga formájában 2006-tól, majd 2008-ban anime adaptáción esett át ez a véleményem szerint sokak kedvencévé váló anime.
Történetünk főhőse Sanpeita Kobayashi, egy szokás szerint átlagos iskolásfiú. Anyjával – egy mangaszerkesztővel, és kishúgával él együtt – aki az egész házat és családot tartja össze. Minden normálisan megy, míg egy este Sanpeita szobájába be nem robban Kemeko! Ez a furcsa külsejű nőszemély aztán rombolást végez a fiú szobájában, ugyanis egy rakás robottal küzd meg, persze szegény srác szeme láttára, aki nem tudja hova tenni az egészet… Miután győzedelmeskedett, bemutatkozik Sanpeitának, és elmondja neki, hogy ő a felesége! Ugyanis a furcsa nő egy robot, aminek a neve Kemeko, a belsejében pedig egy tényleg tetszetős leányzó található. Sanpeitának egy régi lányismerősére hasonlít, akivel megígérték 10 évvel ezelőtt, hogy összeházasodnak, de erről nem sikerül tanúbizonyságot szereznie. A lány elmondja, hogy meg akarja védeni őt, mivel az élete veszélyben van a Mishima Electronics miatt, ami egy világméretű elektronikai cég. Hogy miért is célpontja a cégnek a fiú, azt a későbbiekben tudjuk meg a történet előrehaladtával. Szóval Kemeko egy pillanat alatt berobbant a fiú életébe, és tényleg mindenhova követi őt – az iskolájában a tanára lesz (elég egyéni tanítási módszerrel), valamint hozzájuk költözik, mivel a húga a nővérévé fogadta. Hogy a történetnek mi lesz a vége, azt megtudjátok, ha megnézitek.
Humorban, ecchiben, félreértésekben, valamint szerelmi vonatkozásban is jóra sikerült anime lett. Nagyon emlékeztetett a To Love-Rura, de nekem személy szerint ez jobban tetszik, mind a karakterek miatt, mind pedig a helyzetek, a humor miatt is. Grafikailag és zeneileg a 2008-as színvonalat tartja. A grafika ehhez a típusú animéhez nagyon illik, ennél szerintem nem is kell, hogy szebb legyen. A zene kicsit más, ugyanis olyan “nőuralom-érzésem” támadt, amíg néztem, hallgattam az opening/endinget, de a sorozathoz ez is illik.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük