B E T A

Kaze to Ki no Uta: Seinaru ka na (1987)

Eredeti cím 風と木の詩 SANCTUS-聖なるかな-
Angol cím Song of Wind and Trees
Egyéb cím(ek) Kaze to Ki no Uta
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 1987
Ismertető:
A történet Franciaországban, a 19. század végén egy bentlakásos iskolában játszódik. Serge Batouill egy csendes, nyugodt, kifinomult és vallásos személy, akit a családja küldte a bentlakásos iskolába. Igencsak hányattatott sorsa volt, mert az édesanyja cigány volt. A szobát Gilbert Cocteau-val osztja meg, ő egy szép, szőke homoszexuális fiú, aki eladta a testét. Mindkettejük élete tele van konfliktusokkal, vággyal és kétségbeeséssel.Takemiya Keiko által rajzolt, Song of Wind and Trees címet viselő 1976-os manga alapján készült az anime. A Kaze to Ki no Uta: Seinaru ka na egy romantikus történet, melynek két fiú a főszereplője: Serge és Gilbert.
Gilbert nem igazán barátkozós fiú, eléggé visszahúzódó. Ezért nem jó szemmel tekint az új szobatársára, Sergere sem, aki nagyon ügyes és igyekszik mindig a legjobbat kihozni magából. Már pici babaként az apját figyelte, ahogy zongorázik, később pedig ő is megtanult zongorázni. Gilbert viszont más természetű, ő előszeretettel fogad férfiakat a szobájában, hogy a vágyait kielégítse. Egyik éjszaka Gilbert egyik szeretője betör a fiúkhoz. Serget megpróbálja elkábítani, de ez nem sikerül neki, így a fiú megmenti Gilbertet. Ekkor Serge rájön, lehet, hogy szerelmes Gilbertbe. Megpróbálja őt rávenni arra, hogy barátkozzon másokkal is, és elhívja őt a fiúk “klub” szobájába. Az itt lévő fiúk nem bírják Gilbertet, ezért meg akarják őt alázni, de Serge melléáll és megvédi. Egy nap elmennek a városba, hogy kipihenjék magukat, és kicsit szórakozzanak.
Serge a zongorán játszik. Egy kósza pillanatban kitekint az ablakon, és meglátja Gilbertet egy férfival. Hirtelen felpattan és a fiú után siet. A fiú csak kineveti Serget. Egyik este Gilbert későn jön haza az újdonsült párjával. Serge az ablakból figyelve nézi a búcsú pillanatait. Mikor Gilbert belép a szobába, Serge elkezd vele veszekedni, hogy miért is csinálja ezt és mire jó az, amit csinál. A veszekedés eredménye, hogy a két fiú együtt tölti az estét. Egy professzor érkezik az iskolába és meghallgatja Serge játékát, felkínál neki egy lehetőséget, hogy az új évtől majd a szárnya alá veszi a fiút és zongoraleckéket ad neki. Serge egy rossz hír miatt az erdőbe szalad vigaszt találni, de vigasz helyett csak megbántást kap. Gilbert visszamegy a szobájába, ahol Serget nagyon rossz állapotba találja és megvigasztalja…
Mondhatjuk azt, hogy ez az első olyan anime, ami nyíltan foglakozik a férfi szerelemmel. Mind a grafika, mind a történet varázslatosan szép. Sajnos ez eléggé régi mű és nagyon látszódik a kép minőségén is, ezért picit lehangoló ezt a csodálatos animét nézni. Aki teheti, az nézze meg, mert egy kihagyhatatlan mű.
Online:
Kaze to Ki no Uta: Seinaru ka na (1987)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük