Kaze no Tairiku ICON by Animegun

Eredeti cím 風の大陸
Angol cím The Weathering Continent
Egyéb cím(ek) Weathering Continent
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1992
Ismertető:
A történelem kezdete előtt, a jégkorszak vége felé járunk, amikor az óceán közepén még áll egy kontinensnyi sziget, mely egykor büszkén dacolt a természet erőivel és virágzó társadalomban élt. Ám eddigre elhagyta a szerencse, a vízszint és a hőmérséklet emelkedése végleg elsivatagosította a kontinenst, amit folyamatosan hordanak szét a szelek. A köztársaság is szétesett, és a hatalmasok rivalizálása, vitái csak további szenvedést szülnek.
Főhőseink három vándor, akikről eleinte semmit sem tudunk, és globális képet igazán nem kapunk róluk a későbbiekben sem, (de ez ne szegje kedveteket, annyit azért igen, hogy érthető és élvezhető legyen a történet). Akiről a legtöbbet tudunk meg, és akire talán leginkább fókuszálnak a szerzők, az Lakcee (Lakushi), a fiatal fiús lány. A második egy gyógyító, pap; Teeye (Tieh). A harmadik, pedig egy egykori zsoldos, Bois. Ennél hosszabb jellemelemzésre a már említett okok és a spoilerek elkerülése nem ad lehetőséget.
Az egész anime az ő életük cirka egy napját dolgozza fel: a sivatagban vándorolva egy valamikori épület romjaihoz érnek, ahol megkínzott emberek holttestét találják. Amíg a látottakon töprengenek, egyszercsak előugrik egy gyerek, és karddal rájuk támad, később elmeséli, hogy banditáknak nézte őket, akik megölték a társait és azt is, hogy ők kincsvadászok voltak, akik az éhhalál szélére jutott falujukon akartak segíteni, a banditák pedig a térképet akarták, aztán meghal.
Hőseink tovább haladva egy épülethez érnek, ahol reményeik szerint találnak majd vizet, így bemennek. Később kiderül, hogy ez a hely valójában Azec Sistra egykoron virágzó, gazdag városának különös temetője, és hogy a banditák szintén az épületben vannak, és a kincs utáni hajszában szembekerülnek Lakcee-ékkal. A továbbiakban fény derül a temető történetére, és hogy mitől is furcsa… Valamint megtudjuk, hogyan végződik a banditák és a három vándor kalandja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük