B E T A
Képtalálat a következőre: „Kaze no Stigma ico”
Eredeti cím 風のスティグマ
Angol cím Stigma of the Wind
Egyéb cím(ek) 风之圣痕
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2007
Ismertető:
A különféle természetfeletti erők és titkos társaságok létezése, az általuk vívott harcok és konfliktusaik elvileg olyan dolgok, amikről a legtöbb ember sosem hall élete folyamán. Pedig szerte a világon vannak olyan befolyásos családok és szervezetek (közkedvelt nevén mágusok), amelyek tagjai olyan erőket uralnak, amelyeknek csak használójuk szándéka szab határt. Közéjük tartozik a Kannagi család is, amelynek tagjai már évszázadok óta képesek tetszésük szerint használni a tűz erejét. De volt egy kivétel. Kannagi Kazuma, a leendő örökös ugyanis nem rendelkezett ilyen erővel, és ezért eltaszították maguktól, ő pedig nyomtalanul eltűnt azzal a gondolattal, hogy többé nem térhet vissza. Száműzetése azonban véget ért, amikor néhány évvel később visszatért Japánba. A szél mágusa lett, egy Contractor. Bár kezdetben még csak a munka vonzotta vissza Tokióba, akkor már olyan dolgok készülődtek a háttérben, amelyek alapvetően megváltoztatták az eseményeket.
Szeles időjárás uralkodik a part közelében, amikor Yagami Kazuma megérkezik legújabb ügyfele házához elűzni egy gonosz(kodó) szellemet. Egy régi ismerőse viszont ügyetlen próbálkozásával célt tévesztett, amit Kazumá-nak kellett helyrehoznia, bár a ház urának nem volt egyszerű meggyőznie. Az éj leszálltával azonban egy rejtélyes alak tűnt fel, aki megtámadta a Kannagi család egyik ágának több tagját, nem hagyva hátra mást, csak a módszert, amivel elintézte őket. Szinte mindenki arra gondol, hogy Kazuma indított ellenük egy bosszúhadjáratot, és ketten el is indulnak egy építkezéshez, hogy elkapják. Az ezt követő “baleset” azonban látszólag szintén arra utal, hogy Kazuma tehet arról ami történt, főleg amikor a mögöttük feltűnő Ayano meglátja őket. De még mindezek ellenére is vannak, akik nem hiszik el, hogy ő állna az egész mögött. Végül rájönnek a tettes valódi kilétére, addigra viszont már bajban vannak. Ayano és Kazuma végül elhárítják a veszélyt, de közös kalandjaik még csak később kezdődnek igazán.
A családot érintő problémát tehát megoldották, de ettől még bőven akadnak nehéz és könnyed pillanatok is. Egyszer rejtélyes eltűnések történnek a város szűk átjáróin, ahol a tettes Kazuma életét akarja, és nem is az a típus, aki meggondolná magát, ha egyszer eldöntött valamit. De ott vannak azok a pillanatok, időszakok is, amikor Kazuma és Ayano sajátosan mulatságos kapcsolata kerül középpontba. Ezeknél a részeknél a forrófejű Ayano rendre dühbe gurul a számára mérhetetlenül bosszantó Kazuma viselkedésén, bárhol is vannak, miközben saját magával sincs igazán tisztában. A komolyabb részek után, de még azok közben is nagyon sok jó poént csempésztek be a történetbe, amelyek mulatságos színt visznek a sztoriba. Ez azonban nem azt jelenti, hogy vígjáték lenne mindvégig. Kazuma életében ugyanis történt valami, amit soha nem tudott elfelejteni. Ez a valami pedig ismét felbukkan mindent megváltoztatva, Kazumá-nak és Ayano-éknak így szembe kell nézniük valamivel, ami egyszer már tragédiához vezetett, és könnyen lehet, hogy most is így lesz…
A két főszereplő persze Yagami (vagy Kannagi) Kazuma és Kannagi Ayano, akik olyanok együtt, mint a tűz és szél. Rajtuk kívül viszont még több fontosabb karakter van, mint Ren, Kazuma öccse, vagy a kezdetben Decalius-nak nevezett különös figura, akinek komoly hatása van a történet alakulására. Sokakat lehetne még említeni, de ők a legfontosabbak.
A kivitelezésre nem nagyon lehet panasz, nagyon jól sikerült. Az opening kifejezetten jó, kellemes zene és hozzáillő képsorok jellemzik. Az ending nem annyira kiemelkedő, inkább elfogadható. A sorozatban hallható többi zene is jó, megadják vagy tovább fokozzák a megfelelő hangulatot. A szinkronhangokkal sincs gond, mindegyik jó, főleg Ayano-é, mivel nagyon sokféle hangsúlyt lehet tőle hallani, de a többi is illik a karakterek személyiségéhez. Az animáció egészen jó, a környezetet és a szereplőket is szépen rajzolták meg. Sajátossága, hogy mivel a sorozat nem veszi túl komolyan önmagát, így a látvánnyal hangsúlyoznak ki különféle poénokat, főleg Ayano-chan arckifejezései tudnak viccesek lenni. A karakterdizájn is tetszetős, mindegyik szereplőnek sikerült szép, hozzáillő külsőt kialakítani, főleg Ayano-é és Ren-é lett eltalálva, de lényegében mindenkié jó lett.
Érdekesség, hogy egy bizonyos részétől a történet jellegéből adódóan sok furcsának tűnő kifejezés jelenik meg, amelyek egy népszerű számítógépes játéktípushoz tartoznak. Bár a sztori megértéséhez nem kell feltétlenül ismerni az itt előforduló kifejezéseket (sok amúgy is csak a látszat kedvéért van ott), de érdekes lehet látni, hogyan kapcsolódik egymáshoz a kettő. Ez a sorozat egy kellemes, poénokkal bőségesen megtűzdelt történet, amelyben viszont kellő mennyiségű dráma, és némi akció is megtalálható. A szereplők érzéseinek is hatásai van a sztori alakulására, így ez is fontos része a történetnek, valamint mágiához, természetfelettihez kötődő elemei is vannak. Ezt a sorozatot főként azoknak ajánlanám, akik szeretik az ilyen történeteket, de igazából bárki megnézheti. A drámai pillanatoktól egyáltalán nem lesz sötét hangulata, inkább tovább fokozza a várakozást, hogy mi fog történni. Ezért mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg.
Online részek:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük