Kaze no Na wa Amnesia (1990)

Eredeti cím 風の名はアムネジア
Angol cím A Wind Named Amnesia
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 1990
Ismertető:
Eljött, aminek el kellett jönnie. Nem kellett sokáig várnunk az apokalipszisra. Ahogy gondoltuk, egyszer ez is meg fog történni, csak most nem úgy, ahogy mindig is gondoltuk.
Nem egy hatalmas atombomba robbanás vagy mérgező gáz okozta, hanem egy titokzatos szél, ami az emberek minden tudását elfújta egy pillanat alatt. Az amnézia szél következményei szinte beláthatatlanok. Az emberek elfelejtették, hogyan kell beszélni, miként kell használni a különböző tudományok adta tárgyakat, technikát. Egyszerűen semmire sem emlékeztek, és az emberiség egyszerűen visszafejlődött az ősemberi szintre. Ezerévnyi civilizáció egyszerűen a semmibe veszett, mintha nem is lett volna.
Ugorjunk két évet a katasztrófa utánra. Egy fiatal fiú valami csoda folytán újra képes volt tanulni, és szomorúan fedezte fel a barbárságba süllyedt nemzeteket. A fiú azonban nem volt egyedül, a kataklizma után egy másik ember is, egy lány, ugyanígy képes volt tanulni, és eldöntötték, hogy együtt fognak maradni és utazásba kezdenek. Az út azonban nem is olyan biztonságos, mint azt elsőre hiszik, mert egy mindenre elszánt gyilkológép utánuk ered, hogy elvegye tőlük ismét azt, amit egyszer már az Amnézia szél elvett. Az emlékeiket és a memóriájukat.
Hideyuki Kikuchi (Vampire Hunter D, Demon City Shinjuku, Wicked City) regénye alapján készült moziváltozat, egy lebilincselő történet, mely izgalomban tartja a nézőt, a végkifejletig. Fiúknak, lányoknak egyaránt ajánlom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük