Eredeti cím かりん
Angol cím Karin
Egyéb cím(ek) Chibi Vampire
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2005 – 2006
Ismertető:
Vámpírtörténet nevetéssel,ecchivel 🙂 Ajánlom,mert nem unatkoztam rajta 🙂
Az anime egy fiatal vámpírlányról szól, a neve Karin. Családjával él együtt egy hatalmas kastélyban, egy domb tetején. A családtagokat kiemelném, mert fontos szerepet játszanak az animében: Carrera, Karin anyja nem éppen kedves vele szemben, de azért gondoskodó anya. Henry, Karin apja nagyon szereti lányát, ezért félti mindentől. Ez gyakran előfordul, és Karin néha már idegesítőnek találja. Ren, Karin bátyja igazi nőcsábász, és mindig más nővel van. A család legkisebb tagja Anju, Karin kishúga, aki még nem érett vámpír. (Értsd: még nem árt neki a napfény, és még nem szívja az emberek vérét.) Ők mindannyian segítenek Karinnak a titkát titokban tartani. Hogy mi ez a titok? Majd kiderül.
Az anime úgy kezdődik, hogy Karin felkel, reggelit készít, és elindul az iskolába. Ott éppen testnevelés órát tartanak, amelyen Karin nem kíván részt venni. Ekkor egy új diák jelenik meg, Usui-kun. Karint hirtelen egy furcsa, kellemetlen érzés fogja el, melynek köszönhetően összeesik, és a gyengélkedőben köt ki. Mikor jobban lesz, visszamegy a terembe, de mikor ismét szembekerül Usui-kunnal, megint elfogja az a kellemetlen érzés. Ezúttal meg se fordul a fejében, hogy visszatérjen az osztályba, ezért hazafelé veszi az útirányt. Átvág a parkon, ahol kiszemel egy áldozatot, és megharapja. Miközben ezt teszi, valaki éppen arra jár, és észreveszi, és Karin nem is tudja, ezzel mekkora veszélybe sodorta saját és családja életét.
Az ezt követő nap Karin elhatározza, hogy kideríti, valóban ez a diák okozza-e ezt az érzést. Azonban reggel egészen véletlenül pont Usui-kunba botlik. Épp ezért elhatározza, hogy az iskolában el fogja kerülni. Ez sikerül is, de az órák után megint elfogja az az érzés, és megint elfut. Ez alkalommal Usui-kun követi, és a lépcsőnél éri utol. Karin nem bírja tovább, a vérszintje meghaladta a maximumot, ezért orrvérzése támad. Így fény derül Karin titkára is: ő nem normális vámpír, ő amolyan vér-készítő, aki adja az embereknek a vért, tehát a megharapás pillanatában beléjük engedi, és ennek köszönhetően a megharapott személy nem lesz többé szomorú, hanem vidám, és energikus. Mikor ezt Usui-kun meglátja, azonnal Karin segítségére siet, és segít neki feltakarítani a vért, és később még a hátára is veszi, hogy hazavigye. Karin a fiú kedvességét látva úgy gondolja, hogy biztos nem olyan gonosz, mint ahogy ő gondolta. De hirtelen leugrik a fiú hátáról, és elkiáltja magát: „Maradj távol tőlem!”.
Később mikor dolgozni megy egy étterembe, melynek neve Julian, megint összefut Usui-kunnal. Hazafele menet jól elbeszélgetnek, amikor Karin bátyja, Ren megjelenik a színen, és bejelenti, hogy most ki fogja deríteni, hogy Karinnak mi az ízlése (a vérben, természetesen). Egy séta során összefutnak egy különös nővel, aki még nem is sejti, hogy az ifjú vámpírlány áldozata lesz. Így is történik: a lány megharapja a nőt. Azonban valaki ennek szemtanúja lesz, méghozzá nem más, mint Usui-kun, és az is kiderül, hogy a nő voltaképp az anyja volt. A nő ezek után mintha újjászületett volna, jókedvű és energetikus lesz, amelyből kiderül, hogy Karin ízlése a boldogtalan emberek vére.
Ezek után Karin rájön, hogy azért fogja el az a kellemetlen érzés, mikor Usui-kun közelében van, mert a fiúból árad a szomorúság. Elhatározza, hogy boldoggá teszi, és ha ez sikerül neki, nem kell majd megharapnia. Ezért elhatározza, hogy minden egyes nap készíteni fog neki uzsonnát, mert a fiú mindig éhezik.
A helyzet rosszabbra fordul, amikor Usui-kun elkezd gyanakodni: vajon Karin egy vámpír? Mióta Karint látta anyjával, azóta egyre csak gyanakszik, mert még egy harapásnyom is maradt a nyakán. Azonban egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy vérszívó, nem árt neki a napfény, a fokhagyma szaga sem elviselhetetlen számára, sőt, a víz sem rémíti el. Mikor újabb embert ejt áldozatául, Usui-kun épp arrafele sétál, és ez alkalommal közbeavatkozik. Karin titka kiderül: Ő tényleg egy vámpír! A lány megkéri a fiút, hogy ne mondja el senkinek, mert ha bárki más megtudja, nem élhetnének családjával tovább ezen a helyen. A fiú megígéri, de vajon meg lehet bízni Usui-kunban?
Később még megjelenik pár fontosabb szereplő is: Winner-kun, egy új diák, akinek kifejezetten tetszik Karin. Egy vámpírvadász, így Karinnak elég nehéz dolga lesz. A másik szereplő Elda lesz, Karin nagyanyja, aki több mint 150 éves, de nem látszik öregebbnek 30 évnél és még nem tud Karin titkáról. A sorozat folyamán fény derül szomorú múltjára is.
Nagyszerű történettel van megáldva ez az anime. A grafika is igazán szépen el lett készítve. A zene is nagyon illik a sorozathoz, itt külön kiemelném, hogy az Opening, „Scarlet”, nagyon jóra sikerült. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a vámpírtörténeteket. Tetszeni fog.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész 06.rész
07.rész 08.rész 09.rész 10.rész 11.rész 12.rész
13.rész 14.rész 15.rész 16.rész 17.rész 18.rész
19.rész 20.rész 21.rész 22.rész 23.rész 24.rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük