Kareshi Kanojo No Jijou ICON by Animegun

Eredeti cím 彼氏彼女の事情
Angol cím His And Her Circumstances
Egyéb cím(ek) His & Her Circumstances
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 1998 – 1999
Ismertető:
A főszereplők Miyazawa Yukino és Arima Shouichirou. Miyazawa egy szép és okos, tizedik osztályos tanuló. Ő az osztály központi embere. Minden lány az ő barátnője akar lenni és minden fiú belé szerelmes. Ha valami gond van, mindenki hozzá rohan segítségért, a tanárok is imádják, mert olyan jó tanuló. Na de igazából ő nem a “tökéletes diák”. Ugyanis két arca van.
Minden, amit az otthonán kívül tesz, csak álca, valójában csak egy egoista lány, aki élvezi, ha dicsérik. Azt pedig nem tűri, ha rajta kívül valaki más áll a középpontban. Csak a családja ismeri a valódi, kissé kegyetlen, de azért valamilyen szinten aranyos énjét. De mint ahogy az lenni szokott, semmi sem marad a megszokott kerékvágásban. Miyazawa osztályába új fiú érkezik, Arima személyében. A srác helyes, intelligens, mindenben kiváló, sportok terén is, különösen a kendoban. Minden fiú az ő barátja akar lenni, és minden lány belé szerelmes. Az a bizonyos központi szerep kezd áthelyeződni rá. Miyazawa természetesen iszonyatosan féltékeny, és mindent elkövet, hogy megelőzze a fiút. Arimának pedig megtetszik a lány, persze az, amelyik az iskola falain belül létezik. Egy alkalommal megkérdezi tőle, hogy milyen zenéket szeret. Miyazawa természetesen hazudik. Arima pedig boldog, mert megvan neki az a Cd. A szülei ugyanis egy kórházat vezetnek, gazdagok. Aztán bekövetkezik a nagy törés, Miyazawa álcája lehullik. Egy teljesen véletlen hiba, és a fiú rájön a titokra.
Hmm, tudjátok mi a legjobb? Az, hogy Arimának is két személyisége van. Ez visszavezethető a családi körülményeire is. Szülei valójában a bácsikája és nénikéje, az igaziaktól elmenekült, mert rosszul bántak vele. Elég szörnyű gyermekkora volt. Még most sem tud szabadulni az emlékektől. Végül a két fiatal barátságot köt egymással, és egyre többet megtudnak a másikról. Ez a barátság aztán átvált szerelembe is. Megegyeznek, hogy feladják korábbi álcájukat, önmagukat adják, bárhol is legyenek.
De mennyiben fogja ez befolyásolni a baráti kapcsolataikat? Hogyan fognak hozzájuk viszonyulni a régi ismerősök? Vajon megmaradhatnak azon a helyen, amit régebben kivívtak maguknak?
Az anime persze nemcsak erről szól. Sok új barátjuk lesz, akiknek az életéről szintén rengeteg dolgot megtudhatunk. Az ő gondjaik és azoknak a megoldása is helyet kap a rajzfilmben, ami egyébként Tsuda Masami mangája alapján készült. Alapvetően nekem tetszett a sztori. Hiszen teljesen igazuk van! Az ember vállalja fel azt, hogy kicsoda is ő. Ha hazudik, akkor sosem talál igaz barátokat. Minden kapcsolata hazugságra épül majd, ami ahhoz vezet, hogy az égvilágon senkije sem lesz. Viszont az egészet nagyon elszúrták. Egyszerűen nincs befejezve. Ha nagyon-nagyon akarjuk, mondhatjuk, hogy a vége, de annyira félbehagytak mindent. A másik nagy csalódás, legalábbis számomra, hogy nem is igazi anime. Legalább a fele mangásítva van, vagy állókép. Ennyi erővel akkor már inkább a képregényét olvasom el.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész 14. rész 15. rész
16. rész 17. rész 18. rész