B E T A
Eredeti cím カノン
Angol cím Kanon (2006)
Egyéb cím(ek) Kanon Remake
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Év 2006 – 2007
Ismertető:
A Kanon 2006-os, második feldolgozása, ezért a történetről csak röviden a következőt.
Aizawa Yuuichi megérkezik egy hófedte városba, ahol már hét éve nem járt, és amiről egy súlyos trauma miatt mindent elfelejtett. Habár minden emlékét elvesztette, miközben megismeri régi új barátai történetét, egyre több minden jut eszébe múltjáról. Végül sikerül neki megtalálni az igazit, és rájön, kinek tett örök ígéretet?
Az első feldolgozás 2002-ben látott napvilágot és számos problémával küszködött. Mivel 13 részbe sűrítették a történetet, ezért nem volt elég idő a szereplők történeteinek kidolgozására, és kicsit nehézkes volt az átmenet a vidám és szomorúbb részek között. Ami számomra az igazi problémát jelentette, az a grafika volt (pl. Yuuichi arca igencsak szörnyűre sikerült).
Amikor először olvastam az új feldolgozásról és kiderült, hogy az AIR-t megalkotó stúdió veszi szárnyai alá ezt a gyönyörű szerelmes történetet, nagyon kíváncsi lettem. És az igazat megvallva, minden várakozásomat felülmúlták. A grafika elképesztően szép és kidolgozott. A háttérzenék tökéletesen passzolnak a szituációkhoz. Az opening is szép, de engem az ending fogott meg igazán. A karakterek nagyon aranyosak. Aki a legtöbbet változott, az Yuuichi. A 2002-es Kanon segítőkész Yuuichi-je itt megmutatja cinikus, beszólogatós oldalát is, ezzel teljesen más hangulatot kölcsönöz a karakternek. Az én kedvencem továbbra is Ayu, aki állandóan hasra esik, és még mindig nagyon szereti a taiyakit.
Összegezve egy nagyon szép történet nagyon szép feldolgozása, tele jó poénokkal és mély érzésekkel egyszerre. Azoknak, akik nem látták és szeretik ezt a műfajt, kötelező darab, de akik látták az első változatot, azoknak is újdonságokkal szolgálhat.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük