B E T A
Eredeti cím かなめも
Angol cím Kanamemo
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 13 rész
Dátum 2009
Ismertető:
Az anime Iwami Shouko 4-koma mangája alapján készült, amit a Manga Time Kirara Max magazin 2007. júliusa óta publikálja.
Történetünk középpontjában egy középiskolás lány áll, Nakamichi Kana, akinek meghalt egyetlen élő rokona, a nagymamája. Kana ezek után elköltözik régi házukból, és munkát szeretne vállalni, hogy eltartsa magát. A probléma csupán az, hogy a legtöbb helyre szülői engedély kell, vagy egyszerűen csak nem foglalkoztatnak diákokat. A véletlennek köszönhetően, Kana elhalad a Fuhshin Gazette újságkihordó háza mellett, ahol épp egy alkalmazottat keresnek. Kana elsőre elég érdekes dolgokat lát, így ahogy csak tudott, elfutott. Ám mivel a végén sehol se talált magának munkát, egy szerencsés balesetnek köszönhetően, Kana újságkihordó lesz. A történet Kana mindennapi életéről szól, hogyan birkózik meg az újságkihordással, különböző problémák merülnek fel, és hogy a kis csapat hogyan oldja meg ezeket a gondokat.
Fontos szereplők még a Fuhshin Gazette alkalmazottjai, a Főnök és egy másik újságkihordó lány. Amano Saki a Fuhshin Gazette Igazgatója egy kicsi, szeretni való általános iskolásnak tűnik. Valójában viszont egy nagyon szigorú lány, akinek csak az újságokon jár az esze, és ahol lehet, megrendelőket szerez az újságnak. Kitaoka Yume és Minami Yuuki gyerekkori barátok, nagyon imádják egymást, és mivel egy shoujo-ai-ról beszélünk, szó-szoros értelemben szeretik egymást. Nishida Haruka a legérdekesebb karakter. Imádja az italokat, aki ha nem részeg, akkor éppen Kana-t ölelgeti, és egyéb dolgokat csinál vele. Véleményem szerint Azuma Hinata a legnormálisabb újságkihordó. Csupán annyi furcsaságát sikerült felfedeznem, hogy “Watashi” [magyarul:Én] helyett mindig “Boku”-t [Szintén Én-t jelent, de ezt a fiúk használják] mond és egy kicsit fiús. Továbbá egyik fontosabb karakter Kujiin Mika, aki egy másik cégnél dolgozik, és egyidős Kana-val. Egy kicsit beképzelt lány, de közben nagyon elesett tud lenni, ilyenkor persze Kana mindig segít neki. Továbbá érdekesnek, és egyben viccesnek gondolomEchizen Kanikot, akinek igazi szerepe nincs is a sorozatban. Ő csupán egy robot, néha-néha feltűnik, és az éppen előtte történt eseményt egy mondattal kiparodizálja. Néha eléggé vicces dolgokat is tud mondani.^^
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész
06. rész 07. rész 08. rész 09. rész 10. rész
11. rész 12. rész 13. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük