Kamichu ICON by Animegun

Eredeti cím かみちゅ!
Angol cím The Goddess is a Middle School Student
Magyar cím Kamichu – Az iskolás istennő
Egyéb cím(ek) Kami-chu! ~Kamisama wa Chuugakusei~
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 26 perc
Idehaza 12 rész (felirattal ment)
Ismertető:
Hitotsubashi Yurie átlagos gimnazista. Történetünk kezdetén, mikor az iskolások az ebédjüket eszik, Yurie bejelenti barátjának, Mitsue-channak, hogy kamisama (isten) lett belőle. Meglepő módon ezt valahogy mindenki természetesnek veszi, senkit se lep meg, hogy egyik osztálytársuk kamisama lett. Sőt. Saegusa Matsuri, a helyi szentély egyik papnője rögtön Yurie-chan legjobb barátjának kiáltja ki magát.
Yurie élete nem vesz túl nagy fordulatot eme különös esemény után, inkább csak kiegészül az isteni teendőkkel. A lány félénk, kicsit ügyetlen, és esetlen a szerelemben. Istenként is ez jellemző rá, csak megnövekedett ereje már nagyobb galibákat okoz. Ide tartozik például egy hatalmas forgószél is.
Istenné válásával persze új kötelességei is lesznek. Folyamatosan tanácsadást tart az iskola tanulóinak, fellép a szentély legtöbb rendezvényén. Vigyázza a városka szellemeit, és eljár az istenek gyűlésére.
A legnagyobb nehézséget mégis a magánélete jelenti. Szerelmes ugyanis egy Ninomiya Kenji nevű, kissé különc fiúba. A kedvéért beiratkozik a szépírás klubba, és mindent elkövet, hogy szerelme közelében lehessen. Isteni erejét nem használhatja, így ebben a küzdelemben csak saját magára számíthat.
Az anime látványvilága csodálatos, kicsit a Chihiro-éra emlékeztet. A sorozat páratlanul ötvözi egy átlagos lány és egy isten mindennapjait. A karakterek közül Tamát emelném ki, Yurie beszélő macskáját, nekem ő volt a kedvencem. És az se volt semmi, mikor Yurie hínárfonon beszélt az elsüllyedt Yamato hadihajóval. Érdekes, szemet gyönyörködtető anime, nézzétek meg.
A tv sorozat eredetileg 12 részes volt, de a dvd kiadásban még további 4 rész került ki, így lett összesen 16 részes.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész 14.rész 15.rész
16.rész