B E T A

Kai Doh Maru (2001) (magyarul)

Eredeti cím 怪童丸
Angol cím Kai Doh Maru
Magyar cím Kai Doh Maru
Egyéb cím(ek) Kaidomaru
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Év 2001
Ismertető:
A történet a Shoreki-korszak első évében, i.sz. 889-ben kezdődik. A fiatal fiút, Kaidohmarut, más néven Kintokit üldözik. Meg akarják gyilkolni, Raiko-dono menti meg őt. A következő öt évet átlépi a film, Raiko-dono katonát nevelt a fiúból, aki így a Védelmi Minisztériumban teljesít szolgálatot.
Az országban járvány tombol, és úgy tűnik, valamiféle démon is tizedeli a népet. A Fujivara-korszak vége felé járunk, új császár kíván hatalomra kerülni. Kintokit pedig Ohni hercegnő akarja. Gyerekkorukban a nő szerelmet vallott neki, de aztán valamilyen módon elkerültek egymástól, és Ohni hercegnő gonosz lett, varázslatot használ, hogy befolyásolja az embereket. Az eltelt 5 év után pedig visszatér Kintokiért, nem érdekelvén, hány embert kell megölni miatta.
A történet elég zavaros, én bevallom, nem is értem igazán. Lehet, hogy csak számomra ilyen bonyolult, de én úgy érzem, végül is semmi sem derült ki. Arról nem is beszélve, hogy a végkifejlet elég tragikus.
A rajzstílusa pedig valami egészen egyedi. Az egészet egy sejtelmes, fehér köd borítja, nekem legalábbis így tűnik, és a rajzok… Szerintem elképesztőek, iszonyatosan erősítik az anime hangulatát, tényleg valami földöntúli látványvilágot teremt. Egyszerű, mégis különös.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük