B E T A

Jyuushin Enbu: Hero Tales (2007-08)

Ismertető

A történet a középkori Kínába kalauzol el bennünket. Egy hatalmas, bajuszos férfi támad a Rentsuuji templomra, lekaszabolva mindenkit, aki útjába kerül. Habár egyedül harcol, mégsem tudja senki megállítani, ereje olyan hatalmas. A templomban él Taitou is, az őrség kapitányának nevelt fia, aki a felfordulást meglátva maga is a templomhoz siet. Itt szembetalálja magát a bajuszos idegennel, és rögtön harcba is bocsátkozik ellene. Jól állja a sarat, de nem ellenfele a támadónak. Vesztésre áll, mikor kezébe kerül a harc során félre repülő kard, a Kenkaranbu, melyet a templomban őriztek. Azt beszélik a kardról, hogy csakis az ország császára képes kihúzni a kardot a hüvelyéből. Taitou ezt persze nem tudja, egyszerű fegyvert lát csak benne, és habár nehézkesen, de sikerül azt előhúznia a hüvelyből. Ezzel harcol tovább, de ellenfele különleges erővel bír, így végül alul marad.
Később kiderül, hogy a támadó Keriou volt, a birodalom Sóguna (hadvezére), akinek azért kellett a kard, hogy letaszíthassa a császárt a trónról, majd ő foglalhassa el a helyét. Mivel sok embert megölt a templom megtámadásakor, ezért Taitou bosszút esküszik ellene és utána eredne.

Mindeközben különleges, emberfeletti erő ébred fel benne, melyet kezdetben képtelen uralni és elborult elmével csupán rombolni képes. Egyedül mostohahúga, Raira képes őt megfékezni, mikor ebbe az állapotba kerül. Mint megtudjuk, ő Hagun, a mondabeli hős reinkarnácója. Összesen hét csillag van, melyek ereje emberekben összpontosul, Taitou is az egyikük. Az ő ellentéte Tonrou, aki nem más, mint a bajuszos Sógun, Keriou. Azt beszélik, ezen két csillag harca közben a világ romba dőlhet. Az ő nevük a Két Vezér, olyanok ők, mint a tűz és a víz. A többi öt csillag, az Öt Szent Harcos feladata pedig megakadályozni őket az egymás elleni harcban, hogy ezzel megmentsék a világot.

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük