Junkers Come Here (1994)

Ismertető

A történetünk főhőse Hiromi Nozawa, a 11 éves hatodik osztályos japán kislány. Hiromi külsőre egy érett, életvidám lány, de belül a szíve majd megszakad. A lány alig látja szüleit, mivel ők munkájuk miatt mindig nagyon elfoglaltak. Apu külföldön reklámfotókat készít, anyu pedig elfoglalt üzletasszony, aki csak késő este ér haza. Aztán egyik éjszaka Hiromi kihallgatva szüleit megtudja, hogy ők a válást fontolgatják. A lánynak választani kell majd, hogy melyik szülőnél fog tovább élni.

Hiromi oktatójáról, Keisuke-ról (akibe főhősünk fülig szerelmes) kiderül, hogy van egy barátnője, Yoko, akivel már tervezik az esküvőt. A lány attól tart, hogy hamarosan teljesen egyedül marad. De szerencsére ott van neki Junkers, a csodakutya, aki nem csak beszélni tud, de wc-re is jár, és van egy kedvenc sorozata a tv-ben, amit nem szeret elszalasztani. A kis schnauzer elárulja a szobájában síró Hirominak, hogy ő teljesíteni tudja három kívánságát, de csak hármat. Mivel a lány nem hisz kutyájának, csak viccnek gondolja, ezért egy elég gonosz dolgot kíván, de másnap megtudja, hogy tényleg igazat mondott neki Junkers. Hirominak maradt még két kívánsága, vajon miként használja fel őket…

A filmet a Sailor Moon-nal hírnevet szerző Sato Junichi rendezte Naoto Kine 1989-ben íródott regénye alapján. Az író, aki egyben énekes-dalszerző is, követte el a film nyitódalát (Real you, Another you), és mint Shintaro, Hiromi apjaként is feltűnik a történetben. Komatsubara Kazuo is dolgozott a filmen, mint karaktertervező és animációs rendező.

A Junkers Come Here egy kiváló anime, mely modern korunk népbetegségét, a válást mutatja be, teljesen valóságos karakterekkel. A történet igazából Hiromi érzéseit tárja elénk, hogy miként tudja a csodákkal vagy anélkül felvállalni önmagát, és szembenézni a problémákkal.

Elérhető részek