Ismertető

Történetünk főhőse Seto Ichitaka, aki fülig szerelmes az iskola legszebb lányába, Yoshizuki Ioriba-ba. A lány nem csak gyönyörű, de az iskolai színjátszókör tehetséges tagja is egyben, így Seto-kun nem sok esélyt lát a lány meghódítására. Ichitaka legjobb barátja, a kissé perverz hajlamú Teratani próbálja bíztatni a fiút, hogy vallja be Iori-nak az érzéseit, ám Seto túl félénk, ha Iori megjelenik a közelében, mindig megpróbálja leplezni érzéseit, kerülni a lánnyal való beszélgetést. Pedig Iori igyekszik hozzá kedves lenni, hiszen nekik közösen kéne megszervezniük egy közelgő iskolai rendezvényt. Iori még egy ”ötletfüzetet” is szerzett, amibe nagy betűkkel beleírta: I”S. Ezek az Iori és a Seto kezdőbetűi.

A szépség azonban áldás és átok is egyben. Iori-chan ezt nagyon is jól tudja. A fiúk mindig lekezelően bánnak vele, és úton-útfélen ki akarnak kezdeni a szemérmes lánnyal. Egy nap a lányöltöző ablaka előtt összegyűlik egy sereg kiéhezett gimnazista, hogy meglesse Iorit öltözködés közben. Seto, aki nem bírja elviselni Iori megaláztatását, egy felmosóval próbálja elkergetni az ácsorgókat, ám szerencsétlenségére pont ezután húzódik el az öltöző függönye, és a dühös lányok (élükön Iori-val) azt hiszik, hogy Ichitaka is a kukkolók közé tartozik.
Hát igen, nem könnyű dolog a szerelem, főleg nem akkor, ha a szerencse is elpártol tőlünk félreértések sorozatának adva át helyét. Teratani, hogy felvidítsa az öltözős eset óta letört barátját, egy számítógéppel manipulált akt fotót nyom Seto kezébe, ami természetesen Iori-t ábrázolja. Ichitaka az első felháborodás után végül elfogadja a képet, azt azonban már nem látja, mikor Teratani belerakja azt egy füzetbe. Másnap Seto elhatározza, hogy tisztázni fogja a dolgokat Iori-val, így megkéri őt, hogy menjen fel vele a tetőre. Ott végül sikerül mindent megbeszélniük és a lány örül, hogy Ichitaka segíteni próbált neki. Ezután elkéri a fiútól az ”ötletfüzetet”, amiből azonban kirepül a Teratani által készített fénykép… Nos, ahogy már említettem, félreértésekből és kínos helyzetekből akad itt bőven, de Seto-kun újra és újra bebizonyítja, hogy az ő szándékai tiszták. Ám mikor már úgy tűnik, hogy minden sínen van, egyszer csak feltűnik egy új szereplő, nevezetesen Akiba Itsuki, egy mindig jókedvű, energikus lány, Seto gyerekkori barátja, aki 5 évre kiutazott Amerikába, csak hogy most visszatérve alaposan felkavarja a fiú életét.
Ez mind csupán az első részben történik, az események tehát pörögnek rendesen, úgyhogy aki a vontatottsága miatt kerüli a romantikus drámákat, az most nem fog csalódni. Aki viszont ecchi jelenetekre vágyik, az most hoppon marad, a hangsúly itt az érzelmeken van. A sorozathoz azonban készült pár DVD extra is, melyek kizárólag a fanservice jelenetekre építenek, szóval nagyon nem kell bánkódni.^^
Összegezve, a történet életszerű, a szereplők szerethetőek, a grafikára sem lehet panasz, a karakterek nagyon szépek és kidolgozottak, és a betétdalok is jól illenek az anime hangulatához. Az opening és ending dalok szépek ugyan, de nem kimagaslóak, főleg az ending nem, ami csak egy gyorsan végigpörgetett stáblistából áll. Persze nem kell mindig mindent túlcsicsázni, az I”s talán pont egyszerűségétől olyan tiszta, mint ahogy ezt a cím is mutatja.

Elérhető részek