B E T A

Idol Master Xenoglossia (2007)

Ismertető

Az alapötletet a Bandai Namco Games által kiadott Idolmaster játék nyújtotta ehhez az animéhez. Későbbiekben egy OVA, egy light-novel és egy manga is csatlakozott a sorba.

A sorozat történései előtt 107 évvel a Hold felrobbant és a rengeteg meteor rengeteg ember életét kioltotta, megnövelte a tengerszintet, a Hold maradványa pedig a Föld körül keringve maradt meg. Az innen lehulló meteorok azóta is sok gondot okoznak az emberiségnek. Ezt az eseményt nevezték el Lost Artemisnek. Hogy megakadályozzák, hogy ezek a meteorok becsapódjanak, előbb rakétákkal, majd későbbiekben maga a sorozat történetét adó robotokkal próbálták elpusztítani azokat. A robotokat, melyeket iDol-oknak neveztek el, a Hold darabjaiból lehulló ismeretlen anyagból készítették el. Ez egy gömb alakú szintetikus anyag, mely energiát bocsát ki, ezek köré építettek robot vázat, amit ez hajt meg. 5 ilyen robotot készítettek Imber, Nubilium, Nebula, Tempestas és Hiems néven. Minden iDolnak szüksége van mesterre – Master, innen is adva a sorozat nevét.
Itt találkozhatunk össze a főszereplőnkkel, Amami Harukával, aki Tokióba megy, mivel énekesnő akar lenni. Mivel egy meghallgatáson bejutott a szűkebb mezőnybe, az álma úgy látszik beteljesedhet… vagy mégse, ugyanis nem énekesnő lesz belőle, hanem mindjárt a sorozat elején Imber mestere. Persze csak kisebb-nagyobb bonyodalmak után.
A sorozat rengeteg fordulattal, jó történettel, drámával, humorral rendelkezik. De ez el is várható, mivel a sorozat készítői között ott volt a My-Hime és Mai-Otome anime csapata. A történetet összefoglalva nem lehet leírni, mivel sok szereplő múltjára, korábbi események előzményeire derül fény. Mindez egy nagyon jó forgatókönyvvel ötvözve.
Az alaptörténet tehát a hulló meteorok megsemmisítése a robotok segítségével, de egy ellenséges szervezettel folytatott harc is helyet kap, fény derül a Hold pusztulásának okára. A grafika szép, hasonlít az előbb említett két sorozat grafikájára, a zene is szintén hűen tükrözi a sorozat hangulatát. Aki látta a My-Hime és Mai-Otome sorozatokat, azoknak nem fog csalódást okozni, de azoknak se, akik e műfaj kedvelői!

Elérhető részek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük