Hybrid Child ICON by Animegun

Eredeti cím ハイブリッド チャイルド
Angol cím Hybrid Child
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, OVA
Hossz 4 rész × 25 perc
Év 2014.10.29 – 2015.01.28
Ismertető:
„ A Hibrid Gyermek olyan, mint a tükör; saját gazdája szeretete tükröződik benne.”

A négy epizód három történetet ölel fel; három külön történetet, ám a szereplők között van átfedés. Mindhárom sztori egy Hibrid Gyermek és annak gazdája közötti kapcsolatot meséli el.
De mik, illetve kik is ezek a Hibrid Gyermekek? Emberi külsejű mesterséges teremtmények, de nem gépek és nem is babák. Nem éreznek fizikai fájdalmat, de az érzelmekre nagyon is fogékonyak. Gazdájuk szeretete az, ami élteti őket; minél több szeretetet kapnak, annál gyorsabban nőnek, tanulnak meg járni és beszélni. A Hibrid Gyermek olyan, mint egy virág; ha szeretettel és gondoskodással öntözik, hálásan és gyorsan fejlődik. Élete értelmét tehát gazdája szeretete adja, éppen ezért fontosabb dolog nem is létezik számára.
Az első történet főszereplője Kotarou, egy fiatal, gazdag fiú, aki gyermekkorában talál rá a szintén gyermek Hazukira, egy Hibrid Gyermekre. Hazukit akkor már két alkalommal dobták el előző gazdái. Kotarou hazaviszi őt, és mit sem törődve családja rosszallásával, megtartja Hazukit, aki a fiú szeretetének hála cseperedésnek indul, elkezd járni és beszélni, és így lényegében a két gyerek együtt nő fel. Évekkel később Hazuki nemcsak utoléri, de túl is szárnyalja Kotarou-t mind fizikailag, mind érzelmileg. Egy idő után azonban hirtelen rosszullétek törnek rá. Mikor egy alkalommal Hazuki Kotarou szeme láttára esik össze, a fiú kétségbeesve keresi fel Kurodát, az embert, aki a Hibrid Gyermekek megalkotója. Kotarou a férfi segítségéért könyörög, hogy gyógyítsa meg Hazukit, aki mindennél fontosabb a számára. Képes-e megmenteni a mogorva tudós Hazukit? Elég-e Kotarou szeretete Hazuki életben maradásához? Az első epizód végén választ kapunk.
A második történet középpontjában Yuzu, a Hibrid Gyermek és gazdája, Ichi Seya áll. Yuzu már évek óta él imádott gazdája házában, de úgy érzi, nem nő elég gyorsan. Bár Ichi-sama mindig nagyon kedves és gondoskodó volt vele, Yuzu úgy gondolja, valami még sincsen rendben, hiszen már nagyobbnak kellene lennie. Ha a Hibrid Gyermek gazdája szeretetétől nő, akkor a növekedés hiánya a szeretet hiányát jelenti, nem? Yuzu természetesen magában keresi a hibát; lehet, hogy nem működik megfelelően? Vagy esetleg a látszat ellenére gazdája mégsem szereti? Hiszen ha őszinte akar lenni magához, nem is ismeri igazán a gazdáját. Yuzu még jobban megijed, amikor időről időre szemtanúja lesz annak, amint Ichi-sama magányos és fájdalmas tekintettel órákig áll egy vörös virágokkal teli mező közepén úgy, mintha már nem is létezne. De mi lehet Ichi Seya titka? Felnő valaha Yuzu? Ezt tudjuk meg a második epizód végén.
A harmadik történet főszereplője három gyerekkori barát, akik bár különböző társadalmi réteghez tartoznak, mégis összehozza őket a sors. Az egyikük Kuroda, akivel az első epizódban már találkoztunk, a másik Ichi Seya, akit a második epizódban ismertünk meg, a harmadik pedig a rangos, előkelő családból származó ifjú, Tsukishima. Származásából kifolyólag Tsukishima magas tisztséget tölt be klánjában, így a háború közeledtével hatalmas felelősség nyomja a vállát. Kuroda és Tsukishima között láthatóan állandó feszültség vibrál, a feltörő indulatok mögött azonban érezhető a kettejük közti ki nem mondott, mély vonzalom. Amit csak még jobban megerősít az a tény, hogy az éppen készülő Hibrid Gyermek, amin Kuroda dolgozik, a megszólalásig hasonlít Tsukishimára. A háború kitör, és mint mindig, most is kegyetlenül megcibálja a törékeny, de annál értékesebb emberi kapcsolatokat.

Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük