Hwang Geumnalgae 1.2.3. (1978) (magyarul)

Eredeti cím 황금날개 1.2.3.
Angol cím Gold Wing 1.2.3.
Magyar cím Aranyszárny
Egyéb cím(ek) Golden Wings 123
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész × 60 perc
Dátum 1978.01.05
Ismertető:
A Golden Wings 1.2.3. egy koreai animációs film, amit 1978-ban készítettek. Eredeti címe Hwang Geumnalgae 1.2.3. volt, Cheong-gi Kim rendezte.
Ez a mű is, mint sok korabeli koreai darab, egy japán anime/manga hatására készült el, mondhatni annak egy (silányabb) változata. Ennél a műnél lényegesen sok hasonlóság tapasztalható az 1973-as Casshern-hez. (Elég ha csak a főképre nézünk…)
Magyarországon a VICO stúdió adta ki VHS-en.
Főhősünk, Jack O’Neal épp egy hegyi úton motorozik, mikor előtte egy kocsi belehajt a szakadékba. A sofőr segítségére siet, de ahogy meglátja, elretten, mivel az egy űrlény. Menekülni próbál, de az hipnotikus képességével nem engedi el. A földönkívüli a halálán van, ezért elmeséli Jacknek, miért is van itt ezen a bolygón. Megmutatja neki titkos bázisát, amiről lerí, hogy sokkal fejlettebbek az embereknél. Robotokkal végeztetik a munkát, akiknek saját akaratuk van. Akár emberi, akár állati formát is viselnek, például neki egy robot puma segít.
Ő egy afféle űrzsaru, a Tao-Seti csillagrendszerből jött. Karzun-t üldözi, akit anno lecsukatott, de az megszökött a börtönből, és most bosszút esküdött ellene. Elrabolta a lányát és egy csillagközi erődítmény terveit, és ide menekült vele a Földre, mert itt akarja megépíteni. Ha ez elkészül, rettenetes veszélyt jelent az emberiségre.
Jack segítségét kéri, hogy mentse meg a lányát és a Földet. Halála előtt még természetfeletti erővel ruházza fel Jacket, ő lesz Aranyszárny, valamint a robot pumát is nekiadja.
Jacket szülei halála után Dr. Spencer nevelte fel, aki apja egyik tudós társa volt. Dr. Spencer épp bemutatja új kutatása eredményét, egy robotot, ami számos célra felhasználható, pl. katonaságban, űrállomás építésében stb. Persze, ez az emberiséget előrébb vivő találmány Karzun-t akadályozná tervei elérésében, ezért mindenáron el akarja lopni a robot terveit. Jack így Aranyszárnyként közbelép…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük