B E T A
Eredeti cím ほしのこえ
Angol cím Voices of a Distant Star
Egyéb cím(ek) Voices of the distant star
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 2002
Ismertető:
2046-ot írunk. Az emberiség idegen civilizáció romjait találta meg a Marson, és technológiájukat lemásolva, továbbfejlesztve hatalmasat lépett előre az űrutazás terén.
Nagamine Mikako és Terao Noboru alsós gimnazisták, és idejük nagy részét együtt töltik. Noboru nemsokára felsős gimnazista lesz, Mikakót viszont kiválasztják a feladatra, hogy a hadsereg űrflottájával harcba induljon az idegenek ellen.
A fiatalok ezért kénytelenek elválni egymástól. Noboru éli életét a Földön, Mikako pedig az űrben az idegenekkel harcol, egyre jobban távolodva szülőbolygójától. Egyetlen módja, hogy tarthassák egymással a kapcsolatot, a mobiltelefon. A hatalmas távolságok miatt viszont az üzenetek nagyon lassan érnek célba. Kezdetben csupán egy év kell hozzá, de a történet végén, mikor az emberi flotta eljut az idegenek bolygójára, már több, mint 8 év az üzenet célba érésének ideje. Így a 15 éves Mikako utolsó üzenetét Noboru nagyjából 24 évesen kapja meg.
A történet igen rövid, de szépen kidolgozott. A grafikát számítógéppel támogatták meg, de nagyon is beleillik a rajzolt világba. A történet is érdekes, a csatajelenetek is jók. Csodás anime.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük