B E T A
Eredeti cím 火魅子伝
Angol cím Legend of Himiko
Egyéb cím(ek) Himikoden
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 1999
Ismertető:
Yamatai földjét Bokka, a szent tűz írányítja. Himiko is azért jött erre a világra, hogy a Bokkát védje, a tűznek ugyanis nem szabad kialudnia. Yamataiak a királynő választási szertartásra készülnek. A 6 jelölt: a legidősebb Fujina, a jósnő Seika, a táncoslány Shino, a kardforgató Imari és a két fiatal és bolondos lány Koran és Tadami. Mielőtt Bokka kiválasztaná az új királynőt, a Kune birodalom megtámadja a helyet. Shikara tábornok a Bokka erejének segítségével akarja a Kune Birodalom számára megszerezni a világuralmat. Bokka a 6 királynő jelöltet szétszórja a világban, így megmenti az életüket. Shikara tűzbe dobja Himikot, de a csecsemő eltűnik a tűzzel együtt, így feltámasztja a Sötétség Forrását. Yamatai földjét elfoglalja a Kune birodalom.
Később. Kutani Dr. Himejimának dolgozik részmunkaidőben, aki egy régész. Kutani a romoknál talált rá a csecsemő Himikora 15 évvel ezelőtt és a régész nevelte fel. Himiko most már középiskolás, a nyaklánca miatt különleges képességekkel is rendelkezik. Miután Kutani elmondja Himikonak megtalálásának történetét, mindkettőjüket beszippantja a Bokka ereje és visszakerülnek Yamatai földjére.
Hogy mi lesz velük és a 6 királynő jelölttel, meg hogy Shikara milyen kísérleteket folytat, az kiderül a további részek folyamán. Aki szereti a fantasy animéket, annak mindenképp ajánlom. A grafika mai szemmel már nem olyan szép, de hamar meglehet szokni.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük