Eredeti cím 光と水のダフネ
Angol cím Daphne in the Brilliant Blue
Egyéb cím(ek) Daphne
Besorolás anime, TV
Hossz 24 rész
Dátum 2004
Ismertető:
Történetünk egy fiatal (15 éves) lányról, Maya-ról szól. A föld a globális felmelegedés miatt igencsak megváltozott, és sok helyen komplett városok, városrészeket nyelt el a tenger. Maya, mint politikai elit akar elhelyezkedni, amire minden esélye meg is van, sőt, még rekordokat is döntött a felvételik alatt. Azonban nem tudni miért (de majd később megtudjuk), megbukik.
Ezután esetten, megtörve próbál munkát és szállást keresni. Miután ezt az elit környéken nem tudja megtenni, átmegy végül a “másik oldalra”. Végül igencsak bizarr körülmények között talál munkát a Neres Kamchatka nevű mindenesszerű “problémamegoldó csoportnál”, és bizony annak teljes jogú tagja lesz rövid idő alatt. Na jó, majdnem…
A történet maga igencsak… hogy is mondják… bizarr? A lényeg az, hogy a rekeszizmok nem ússzák meg görcs nélkül, a ruházatokat nem túlzottan meglepő módon egy divattervező tervezte, és bizony nem egy helyen nem igazán lehet azokat ruhának nevezni :). A lényeg: grafikailag nagyon jó, a történet, a zene úgyszint nagyon jó, a lányok sem rosszak :), legalábbis annyira nem… Aki meg tudja nézni, TEGYE MEG!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész 05. rész 06. rész
07. rész 08. rész 09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
13. rész 14. rész 15. rész 16. rész 17. rész 18. rész
19. rész 20. rész 21. rész 22. rész 23. rész 24. rész
Special 1 Special 2