B E T A

Hijikata Toshizou Shiro no Kiseki (2004)

Eredeti cím 土方歳三 白の軌跡
Angol cím Toshizo Hijikata: Cornerstone of Understanding
Egyéb cím(ek) Hijikata Toshizo: Shiru no Kiseki
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész × 32 perc
Dátum 2004.01.12
Ismertető:
Főszereplőnk egy Toshizou nevű szamuráj, de mindenki csak Toshinak hívja.
Az anime a Meiji korszak idejében játszódik, az 1800-as évek végén. Ezeket az időket a bakumatsu (forradalom), majd a restauráció előzte meg, mely véget vetett a sógunátus időszakának (akárcsak a Rurouni Kenshinben is hallhattuk), és Meiji császár került a trónra. Ebben a korszakban látszólag béke uralkodik. Az anime elején az Edo korszakba való visszatekintést láthatunk, abba az időbe, amikor Toshi is harcolt. Egy olyan jelenet tárul a szemünk elé, melyben Toshi egy hajón diadalmaskodik. Később már a meiji időszakában vagyunk, ahol a gyerekek dojókban tanulnak, és Toshi is egy ilyen dojóban él.
De mint mondtam, béke csak látszólag van, néha még most is előfordulnak gyilkolások, rejtélyes eltűnések. Toshi szemével kísérhetjük végig az eseteket, és azt is, hogy ő maga hogyan veszi ki részét a történtekből, a csatából. Természetesen az animében megjelennek az olyan csoportok is, mint a Shinsengumi, akiktől általánosságban mindenki retteg. Ennek vezetője Hijaka, a rettegett.
Történelmi animéről van szó, és a történet kisebb-nagyobb részletekben, de történelmi alapon bizonyosan hasonlít a Rurouni Kenshinre. Aki azt látta, és szerette, az ezt is fogja, és ez fordítva is igaz, habár a kettőt összehasonlítva a hossz lényeges különbség közöttük. A zenék nagyon szépek, különösen az opening és ending. Az opening videója abból áll, hogy magyarázó szöveg van írva az olyan fogalmakhoz, mint a Meiji korszak, a sógunátus, na meg a többi ilyen japán történelemhez kapcsolódó információ. Nekem kellemes időtöltést nyújtott, érdemes időt szánni rá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük