B E T A
Eredeti cím 緋弾のアリア
Angol cím Aria the Scarlet Ammo
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész × 24 perc
Dátum 2011.04.15 – 2011.07.01
Ismertető:
A egyik főszereplőnk Tooyama Kinji, aki a Tokyo Butei iskola másodéves tanulója. Érdemes pár szót ejteni erről az iskoláról, hiszen nem teljesen hétköznapi. Ezt már talán az iskola azon szabályzata is tükrözi, miszerint minden tanulónak kötelessége felszerelnie magát lőfegyverrel, és valamilyen szúró/vágó fegyverrel. Nos igen, jól gondolod, ebben az iskolában nem a hétköznapi dolgokra tanítják a diákokat. Úgynevezett “Butei”-nek képzik őket, ami lényegében egy jól képzett zsoldosra hasonlít.
Na de térjünk vissza a cselekményhez. A második iskolaév első napjának reggelén járunk, Kinji éppen alszik még, mikor is valaki csönget. Shirayuki Hotogi az, Kinji gyerekkori barátja, aki azért jött, hogy felkeltse a fiút, megreggeliztesse, és még ki is akar takarítani és elmosni, de a fiú ezt már nem hagyja, és azt mondja, menjen előre. Így már gondolhatjátok, milyen is ez az egyoldalú kapcsolat. Ezek után Kinji elindul a biciklijével az iskolába, mivel lekéste a 7:58-as buszt. Tekerés közben üldözőbe veszi egy uzi-val felszerelt “Two Wheel Stand Up Electric Scooter”, de hívjuk csak úgy ahogy a sorozatban, vagyis “kétkerekű izének”. Szóval üldözőbe veszi és közli vele, hogy egy bomba van a biciklijére szerelve, és ha megáll vagy csökkenti a sebességét, felrobban. Mikor már alig bírja a tekerést, feltűnik egy lány, aki a tetőről ugrik le egy ejtőernyővel, hogy segítsen neki. Miután szétlövi a “kétkerekű izét”, lekapja a fiút a bicajról, és az ejtőernyővel belezuhannak egy tornaszertárba.
Igen pont egy torna szertárba, ráadásul pont egy tornaszekrénybe esnek bele, és a lány pont ájultan fekszik Kinji-n. Ám ennek köszönhetően az “egyik” ruhája alá belát, és leolvassa onnan a lány nevét. Kanzaki H. Aria-nak hívják, és ugyanabba az iskolába járnak. Ám ekkor a lány felébred, és ki akarja nyírni, mivel azzal gyanúsítja, hogy a fiú molesztálta, amíg ő eszméletlen volt. Ám ekkor felbukkan még néhány olyan “kétkerekű izé”, és tüzet nyitnak rájuk. Ám Kinji-nek van egy különleges képessége, amiről senki sem tud rajta kívül, amit “Hysteria Savant Syndrome” néven ismernek. Esetében ez azt jelenti, hogy a személyisége teljesen megváltozik, magyarán egy szívtipró, higgadt természetű, sármos, ügyes, előrelátó, bátor emberré válik, sőt, még a beszédstílusa is megváltozik. Egyszóval megváltozik a mentális állapota, vagy ahogy ő nevezi: “Hysteria mód”-ba kapcsol. De hogy ezt mi váltja ki, azt nem mondanám el, jobb ha ti jöttök rá. Így persze gyorsan elintézi a támadókat, és mivel még Aria sem boldogul ezzel a Kinji-vel, drámaian távozik a helyszínről. (Igazából Aria azt sem tudja a fiútól, hogy mi, hol, merre.) Másnap az iskolában kiderül, hogy osztálytársak lesznek Aria-val, sőt, a lány este egy bőrönddel állít be Kinji lakásába, és azt mondja neki, idézem: “Kinji, légy a szolgám.” Azt hiszem, ennyi bőven elég lesz erről az animéről. Ebből már mindenki gondolhatja, hogy milyen lehet a folytatás.
Online részek:

[restabs alignment=”osc-tabs-left” responsive=”false”]
[restab title=”1. Évad” active=”active”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész
OVA

[/restab]
[restab title=”2. Évad”]

01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

[/restab][/restabs]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük