B E T A
Eredeti cím ヒーローマン
Angol cím Heroman
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 2010
Ismertető:
Mint az ahogy már sejthető, a történetünk az Amerikai kontinensen veszi kezdetét, azon belül is Center városában. Nyugodt, békés nagyváros, ami szinte csak arra vár, hogy valami katasztrófa letarolja. Megismerhetjük továbbá a főszereplőt is, név szerint Joey Jones-t (teljes néven Joseph Carter Jones). A 13 éves Joey egy tipikus, végtelenül kedves, segítőkész, hőslelkű lány fiú, aki a nagyijával él együtt. A szülei már régen elhunytak, a nővére pedig már évek óta lelépet a városból, így kissé magányosan tengeti a nem túl mozgalmas életét. Kissé bátortalan, gyönge tini, aki mellesleg rendkívül lányos külsővel rendelkezik. Amikor nem iskolába van, illetve amikor nem kávét töltöget Stan Lee bögréjébe a részmunkaidős dolgai közepette, akkor az egyedüli barátaival, Psy-val, illetve az iskola egyik tanárával, Denton professzorral tölti a szabadidejét. Azonban valamilyen szinten mégis mázlistának lehet tekinteni, mivel az iskola szőke bombázója, a gazdag családból származó Lina fülig szerelmes a fiúba, ami talán egy üde színfoltot jelent Joey átlagos életében. Lina családja azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel a lány trap fétisét, így állandóan megpróbálják távol tartani a fiútól, míg a lány kigyúrt bátyja, az iskola többi taplójával együtt állandóan megrendszabályozza a főhősünket.

A fiatalok körében igen nagy népszerűségnek örvend egy igen drága játékrobottípus, ami a Heybo névre hallgat. A forradalmian új játékszerre természetesen Joey is szemet vetett, azonban az, hogy beszerezzen egyet, egy elérhetetlen állom számára. Ám a sors úgy hozza, hogy egy megrongálódott példányt sikerül kikukáznia a szemetesből, miután azt az eredeti gazdája kidobta, így ő is egy Heybo boldog tulajdonosa lehet. A játékot hazaviszi, majd fáradtságos munkával megszereli. A rendbetett kis robotot Heromannek nevezi el, nem is sejtve, hogy a játéknak, amit a kezében tart, mennyire meghatározó szerepe lesz az életében. Azonban egy viharos éjjelen villám csap bele a kis Heybóba, aminek köszönhetően a játék átalakuláson megy keresztül és egy hatalmas termetű harci robot lesz belőle. Ezzel arányosan az ámuldozó Joey karján egy különös irányítókonzol is megjelenik, mellyel képes parancsokat adni az életre kelt Heromannek. Ott, abban a pillanatban Joey Jones életében fordulópont következett be. Hatalmat kapott. Nem evilági erőre tett szert, mellyel végre kitörhet a nem túl sikeres, szerencsétlen életéből, s végre igazi hőssé válhat. Ez az erő pedig mint később kiderül, kulcsfontosságú lesz abban az elkövetkező, megpróbáltatásokkal teli időszakban, amivel neki, illetve az egész emberiségnek szembe kell néznie.

A bonyodalmak csak ezután kezdődnek, aminek kiváltó oka nem más, mint Joey egyik ismerőse, Denton professzor. A lelkes tudós egy általa készített szerkezet segítségével üzeneteket sugároz a világűrbe, intelligens életformák után kutatva. Bizakodva hiszi, hogy képes lesz felvenni a kapcsolatot valamiféle idegen fajjal, ami új korszakot hozhat el az emberiség számára. És ezekre az üzenetekre a világűr egy sötét szegletében „valami” felfigyel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük