B E T A

Heppoko Jikken Animation Excel Saga (1999-2000)

Eredeti cím へっぽこ実験アニメーション エクセル・サーガ
Angol cím Excel Saga
Egyéb cím(ek) Quack Experimental Anime Excel Saga
Besorolás anime, TV
Hossz 26 rész
Év 1999 – 2000
Ismertető:
Excel Saga…
Hűha, nem tudom, hogy ezt az animét most nagyon könnyű, vagy nagyon nehéz tartalmasan bemutatni. Majd meglátjátok…Szóval, a főszerepelő Excel, egy lány, aki éppen örül, hogy vége tanulóéveinek. Vidáman, felszabadultan, ugrándozva hagyja el az iskola területét, mikor elüti egy autó. Mondhatnánk, hogy itt mindennek vége, de egyáltalán nem erről van szó, csak most kezdődnek a bonyodalmak.
Excel egy ideológiai szervezet, az ACROSS tagja lesz, melynek jelenleg csak a főnök, Ilpalazzo-sama, és Excel a tagjai. Céljuk, hogy uralmuk alá hajtsák a világot. De csak szép apránként, először a várost kell meghódítaniuk, amelyben élnek. A társadalom, az emberek züllöttek, és ezt csakis úgy lehet orvosolni, hogy mindent saját irányításuk alá vonnak (világuralom) és rendbe szedik az emberiséget.
Kb. minden rész egy hatalmas nagy ökörség, amelyben Excel feladatokat kap a világrengető hódító terv végrehajtásához, de minden alkalommal kudarccal végződik.
Fontos szereplő még a Lélek is. Ő Makrokozmosz irányítója, egy feketelyukszerű alak, amiből kinyúlik két kéz. Ő egy “nő”. Ha valami, vagy valaki meghal, elromlik, vele hozatják rendbe a dolgokat. Nabeshin és Mr. Pe is állandó szereplők. Nabeshin talán az egyetlen józan szereplő az egész animében. Mr. Pe pedig meghalt egy tűzben, amit a mi Excelünk okozott, de Ms. Lélek feltámasztotta. Minden epizódban szembesülnie kell azzal, hogy a családja lassacskán elfelejti őt. Szegényke, végül is egy komikus mellékszereplő.
Lássuk csak, kihagytam még Menchit, egy kutyust, aki mint vészélelem tengeti napjait Excel otthonában. Mivel a lánynak nincs fix, jövedelmező állása, szinte minden részben az éhhalál kerülgeti, és Menchi retteghet, hogy kaja lesz belőle.
A szomszédban lakók is állandó szereplők, habár nem sok feladat hárul rájuk az első epizódokban. Ők három férfi, mind lökött a maga módján.
A későbbiekben csatlakozik az ACROSS csapatához Hyatt-chan is. Nem tudom pontosan, hogy ki is ő valójában, de valami hercegnő, vagy hasonló. Nagyon szép, és kedves, mindig udvariasan beszél. Csak éppen egy bibi van vele, minden epizódban elpatkol, tiszta Kenny szindróma.
Összességében egy marha nagy ökörség, de néhol rávilágít a mai társadalom züllöttségére is. Ha valaki nem fél attól, hogy maradandó károkat okoz neki ez az anime, csak rajta! Értelmet ne keressetek benne!
Online részek:
01.RÉSZ 02.RÉSZ 03.RÉSZ 04.RÉSZ 05.RÉSZ
06.RÉSZ 07.RÉSZ 08.RÉSZ 09.RÉSZ 10.RÉSZ
11.RÉSZ 12.RÉSZ 13.RÉSZ 14.RÉSZ 15.RÉSZ
16.RÉSZ 17.RÉSZ 18.RÉSZ 19.RÉSZ 20.RÉSZ
21.RÉSZ 22.RÉSZ 23.RÉSZ 24.RÉSZ 25.RÉSZ
26.RÉSZ

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük