B E T A
Eredeti cím アルモニ
Angol cím Harmonie
Egyéb cím(ek) Wakate Animator Ikusei Project
Besorolás anime, film
Hossz 1 rész
Év 2014
Ismertető:
Az Anime Mirai egy évenként meghirdetett, a japán kormány által támogatott projekt, melynek keretein belül évente négy animációs stúdió készíti el egy-egy munkáját, ezzel támogatva a fiatal, kezdő animátorok munkáját az anime világában.
A Harmonie a 2014-ben a projekten belül elkészült négy rövidfilm egyike, egy viszonylag fiatal stúdió, az Ultra Super Pictures munkája. A rendező a korábbi Eve no Jikan-ból és Pale Cocoon-ból megismert Yoshiura Yasuhiro. És ebből már sejthetjük, hogy egészen különleges 25 percre számíthatunk.
A film a szokásos középiskolai történetként indul: Akio átlagos srác, aki általában mangarajongó barátaival beszélget az iskolai szünetekben, és csak messziről meri figyelni Makina Jurit, a lányt, akibe titkon szerelmes. Juri baráti köre Akioétól teljesen eltérő, folyton vele van két nagyszájú barátnője, és a srác, akivel Juri a pletykák szerint együtt jár.
Ám egy incidens során Juri és Akio véletlenül belépnek egymás világába, és kiderül, hogy sokkal több a közös bennük, mint gondolták volna. Vagy az egész csak a véletlenek különös játéka lenne…?
És ami első ránézésre átlagos iskolai drámának tűnt, arról kiderül, hogy egy önálló, csodás, egyedi kis világ rejtőzik mögötte, mely megérinti a néző szívét, és közelebb hozza egymáshoz a két fiatalt.
A rövid 25 perc ellenére a Harmonie teljes értékű filmélményt nyújt, mely okosan keveri a fantasy világot és a realitást egy elmés, és kicsit vicces történeti csavar segítségével.
A film szerethetőségéhez a szép grafika is sokat hozzátesz, mellyel megelevenedik a háttérben elrejtett fantasy-világ.
Kellemes, szerethető kis rövid film, ami után úgy érezhetjük, kérünk belőle még többet, még bővebben – de lehet, hogy akkor már nem is lenne ilyen jó…
Online:
Harmonie

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük