B E T A

Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora (2006)

Eredeti cím 半分の月がのぼる空
Angol cím Looking up at the Half-Moon
Egyéb cím(ek) Hantsuki
Besorolás anime, TV
Hossz 6 rész
Év 2006
Ismertető:
Ezaki Yuuichi egy 17 éves srác, aki Hepatitis A fertőzés miatt kórházban került. Mivel igazából nincsen gyógymódja a betegségnek, csak ki kell várnia, míg elmúlik. Yuuichi unatkozik és szeret kilógni az intézményből, emiatt Tanizaki Akiko, az erőszakos de alapvetően mégiscsak rendes nővér időnként eléggé kibukik rá. Egyik nap Yuuichi meglát egy lányt a kórház keleti szárnyában, ahol a súlyos betegek tartózkodnak. Akiko elárulja Yuuichinek a lány nevét: Akiba Rika. Mivel a lány igen visszahúzódó, és ideje nagy részét olvasással tölti, Akiko még egy ürügyet is kitalál Yuuichinek, amivel összeismerkedhetnek.
Innen indul a szerelmi történet, és ahogy az lenni szokott, rögös úton halad tovább. Legfőbb tényezőként ott van Rika betegsége, ami a drámai hatásért felelős. Emellett Rika orvosa, Natsume Goro is beleszól az eseményekbe, neki pedig megvannak a személyes indokai azokra a tetteire, amikkel megpróbálja távol tartani Yuuichit Rikától. Azért társai is akadnak Yuuichinek, néhány közelebbi barátja az osztálytársai közül, akik többször is kisegítik olyan akcióiban, mint például kórházból kilógás, vagy tetőről függeszkedés.
Ami igazán furcsa volt ebben az animében, hogy bár alapvetően drámai akar lenni, mégis rengeteg könnyedebb, vicces jelenetet tartalmaz. Ilyenek Akiko kirohanásai, a “Tada ecchi gyűjtemény”, vagy éppen “Zebra Mask” akciói. Kissé olyan, mintha a készítők átestek volna a ló túloldalára, mivel elég nehéz megállapítani, hogy miből is van több a történetben: humoros elemekkel fűszerezett szokványos szerelmi történetből, vagy drámából. A végkifejlet bizonyos értelemben pozitív, de nem egészen, még az is kétértelműséget tükröz.
A megvalósítás a szokásos mai színvonalú, vagyis kiváló, az animációra nem lehet panasz. A karakterdizájn a női szereplők esetén több esetben szinte simogatnivalóan aranyos, bár ez elég szubjektív vélemény. A zene viszont nem hagy mély nyomokat az opening kivételével. Összességében egy bárki által megtekinthető, jól nézhető darab, még ha nem is különösebben kiemelkedő.
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész
04. rész 05. rész 06. rész

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük