Hanasakeru Seishounen (2009-10)

Hanasakeru Seishounen ICON by Animegun

Eredeti cím 花咲ける青少年
Angol cím The Flowering Bloom of Young People
Egyéb cím(ek) HanaSei
Besorolás anime, TV
Hossz 39 rész
Dátum 2009 – 2010
Ismertető:
Egy újabb remek Shoujo manga feldolgozás, nem is akármilyen, hisz a manga 1987-ben indult a LaLa DX magazinban. Az alkotó, Natsumi Itsuki korábbi animésített műve, a Planet of the Beast King (Juuousei) mostanra már igen népszerűnek számít. Mondanom sem kell, hogy nagyon szép grafikára, sok szépfiúra és drámára számíthatunk. ^^
A cím “The Flowering Bloom of Young People” (“A fiatalok virágzása”) kellemes és romantikus hangulatot kelt. Talán elsőre egy kicsit a The Story of Saiunkoku-hoz tudnám hasonlítani, de a történet modernebb és teljesen más hangulatot kapunk.
Kajika 2 éves kora óta az apja Karib-tengeren lévő birtokán, a Gibori szigeten él. De apja megengedte neki 14 éves korában, hogy Japánban tölthet legalább 1 évet, mielőtt visszatérne Amerikába. A lány a testőrével együtt Japánba költözik, megkezdi az iskolát, barátokat szerez, és próbál normális életet élni. Mint minden tinédzser lány, ő is volt már szerelmes, csak az ő szerelme egy kicsit “más”. Kajika 4 éves korában kapott az apjától egy fehér leopárdot, akit Mustafának nevezett el. Onnantól együtt éltek a szigeten, és a lány számára ő jelentette az első “szerelmet”. De a leopárd később meghalt, és Kajika ezt nem tudta feldolgozni. – Maria mama szerint, ha az élők nem képesek elengedni egy halott lelkét, az beleköltözik egy élő testébe. – Gibori szigetén ebben hisznek az emberek, de vajon tényleg igaz? Ha igen, milyen hatással lesz mindez Kajikára? Nem marad sok idő ezen töprengeni, mert sajnos nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy tervezték, így vissza kell térniük Amerikába. Az apja utánuk küldte Li Rent, az egyik üzleti partnerét, mert nagyon fontos dolgot kell közölnie lányával. Li Ren a Fang Csoport vezetője, gyerekkora óta ismeri Kajikát, ő adta át Mustafát a lánynak, és később sokszor meglátogatta a szigeten.
Harry Burnworth mint minden apa, a legjobbat akarja a lányának, de nincs egyszerű helyzetben. A lánya úgy tudja, hogy azért küldte 12 évvel ezelőtt a szigetre, mert amikor kiskorában el akarták rabolni, az anyja meg akarta védeni, de megölték. A valóság viszont ennél bonyolultabb. De Harry csak akkor hajlandó elmondani az igazságot, amikor majd mellette lesz a lánya férje. Kajika ugyan még messze nem akart férjhez menni, de apuci felpörgeti az eseményeket. Előkészített neki egy játékot, amiben kiválasztott 3 férfit, akik közül Kajikának választania kell majd. Nem ismerik egymást, sem a lányt, és nem is tudnak semmit erről az egészről. Harry elintézi nekik a találkozást, és azt mondja, hogy a lánya tudni fogja, hogy kik azok, akiket kiválasztott számára. Ha Kajikának egyik férfi sem tetszik, akkor apuci vesztett. A szabályok tisztázása után a lány belemegy a játékba. A játék igen érdekesnek ígérkezik, de nemcsak a 3 férfi és Kajika választása az érdekes, hanem hogy milyen politikai szálak rejtőznek a történetben, és milyen titokra derülhet fény?!
Határozottan ígéretes anime, jó történettel és karakterekkel. Az opening nagyon jól sikerült, és a zenék is kifejezetten kellemesek. A seiyuuk közt nincs sok érdekesség, de azt ki kell emelnem, hogy Carl Rozenthal hangja Jun Fukuyama.^^ A shoujo és romantikus műfaj kedvelőinek mindenképpen ajánlott darab. Lehet, hogy nem lesz kiemelkedő, de kellemes kikapcsolódásnak ígérkezik.
Online részek:
01.rész 02.rész 03.rész 04.rész 05.rész
06.rész 07.rész 08.rész 09.rész 10.rész
11.rész 12.rész 13.rész 14.rész 15.rész
16.rész 17.rész 18.rész 19.rész 20.rész
21.rész 22.rész 23.rész 24.rész 25.rész
26.rész 27.rész 28.rész 29.rész 30.rész
31.rész 32.rész 33.rész 34.rész 35.rész
36.rész 37.rész 38.rész 39.rész