B E T A
Eredeti cím はなまる幼稚園
Angol cím Hanamaru Kindergarten
Egyéb cím(ek) Hanamaru
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Év 2010
Ismertető:
Úgy fest, hogy a leggyerekesebb seinen animék ismertetői csak rám várnak. Igen kérem szépen, annak ellenére, hogy a főszerepben kőkemény pisis gyerekek vannak, ez az anime a 18-25 éves korukat élő felnőtt embereknek készült. Nem, nem a 18-25 éves pedofiloknak, hanem azoknak, akik szeretik ezt a stílust, így előre leszögezem, hogy Hidamari Sketch, Magical Pokan, Potemayo fanok nagy előnyben vannak, pantyshotokra váró emberkék pedig nagy hátrányban, mert maximum nagy Pampers pelenkafeliratokat láthatnak.
Az alaptörténet jelen esetben piszok egyszerű, van nekünk egy rakat óvodásunk és jóval kevesebb óvó nénink, valamint egy óvó bácsink. Óvó bácsink, Tsuchida friss diplomás és történetünk elején kerül be a Hanamaru óvodába, zéró tapasztalattal. Persze, mint mindig, a dolgok nem mennek simán, mert drága csimotái nem a legjobb gyerekek, nem kevés fejfájást okoznak neki és meggátolják, hogy egy már régebb óta ott dolgozó óvó nénivel, Yamamotóval összejöjjön. Ezek a nem túl jó csimoták lennének AnzuHiiragi és Kaede, bár hármuk közül egyedül Anzut lehetne rossznak nevezni, mert a másik két lány teljesen ártatlan az esetek 99%-ban, csupán mindig belekeverednek eleven társuk bajkeveréseibe. Anzu sem véletlen csintalankodik, mivel amolyan szerelem első látásra beleszeretett Tsuchidába, és nem tud beletörődni, hogy az óvó bácsi rá fittyet se hány, hanem inkább az amúgy hibátlan alkattal ellátott Yamamoto óvó nénit látja rózsaszín ködben. Igen, jelen esetben egy 4-5 éves kislány szerelmes egy 23-24 éves felnőttbe, ami elég komikus helyzeteket teremt, mivel Tsuchidának nagyon meg kell válogatnia szavait, mert ha Anzunak kedvez, akkor a környezete simán pedofilnak nézheti, míg ha túlzottan ellenkezik, akkor megríkatja szegényt. Hogy tovább fokozzam az egészet, Anzu édesanyját anno a mostani férje tanította középiskolában, valamint Tsuchidának volt felsőbb éves diáktársa, aminek következtében elég jól ismerik egymást, és mit ad Isten, vagy poénból vagy szánt szándékkal támogatják lányuk szerelmét, és ezt szét is kürtölik a világnak, ami nem kevés hajszálába kerülhet drága óvó bácsinknak.
A grafika legjobban engem a Toradorára emlékeztet, mind a karakterdesign és maga a hátterek. Ha valaki nekem azt mondaná, hogy ez egy JC Staff produkció, csonk nélkül el is hinném. Így, hogy tudom, hogy a Gainax csinálja, kicsit fura, mert rájuk inkább az a verzió lenne jellemző, hogy ezek a kislányok vagy mechákban mentenék meg a világot, vagy éppen egy Uzival a kezükben szörnyeket lőnének szitává. Bár sokat mondogatom, hogy a Gainax a Tengen Toppa Gurren-Lagann óta egy igazán értelmes animét sem tudott felmutatni, jelen esetben egy tőlük teljesen idegen stílust a már bevált animátorokkal nagyon ügyesen sikerül összehozniuk. A seiyuukkal szintén nincs semmi baj, a lányok hangjai mind fiatal “pályakezdők”, és mivel én gyűjtöttem össze a képeket ide, elmondhatom, hogy Yuu és Hiiragi seiyuuja még nagyon aranyosak is amellett, hogy nem lehet könnyű az alaphangnem fölött 1-2 oktávval beszélni. Mindenesetre számomra nagyon szórakoztató, ahogy a lányok már a mellekről és egyéb felnőttes dolgokról beszélnek. A hangeffektek is tök jók, minden hülyeséghez rendeltek valami vicces effektet, amik nélkül egy vígjáték sem lenne vicces. Az opening speciel nekem nem tetszik, de az első endingen kívül a többi eddig iszonyatosan jó volt, és ha tartják, hogy minden rész új endinget kap, akkor ide a többivel!!!
Ezek után, aki még kíváncsi, hogy Anzu hogyan próbálja meghódítani Tsuchidát, illetve Tsuchida hogyan próbálja elnyerni Yamamoto kegyeit – aki mellesleg képtelen észrevenni, ha valaki rá nyomul -, akkor lóra fel és nézzétek meg ezt az aranyos animét!
Online részek:
01. rész 02. rész 03. rész 04. rész
05. rész 06. rész 07. rész 08. rész
09. rész 10. rész 11. rész 12. rész

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük