H2O: Footprints in the Sand (2008)

H2O Footprints in the Sand ICON by Animegun

Eredeti cím H2O ~FOOTPRINTS IN THE S~
Angol cím H2O: Footprints in the Sand
Egyéb cím(ek) nincs
Besorolás anime, TV
Hossz 12 rész
Dátum 2008
Ismertető:
Hirose Takuma-ról, a vak középiskolás fiúról szól a történet. Vakságának oka nem ismert, mivel az orvosok szerint látnia kellene. Édesanyja hirtelen halála mély sebet okozott neki, amitől magányos és visszahúzódó lett. Édesapjával elhagyják a várost és vidékre költöznek, ahol Takuma új középiskolába fog járni. Az első nap eltéved az erdőben iskolába menet, és egy vadkan is üldözőbe veszi, de szerencsére megjelenik neki egy lány, aki Otoha-chan néven mutatkozik be és azt állítja, hogy ő az idő hangjainak szelleme és az Ígéret Gyermekének szólítja a fiút.
Miután végre megérkezik az iskolába, újabb lányokkal ismerkedik meg, különösen megkedvel 3 lányt. A határozott és önfejű Hayami Kohinata-t, a kedves és segítőkész Hinata Kagura-t, aki a Diáktanács elnöke és a vidám s rejtélyes Otoha-t. Tabata Yui a fő bajkeverő, miatta kerül Kohonita mindig nehéz helyzetbe. Otoha-chan ismét ellátogat a fiúhoz este és egy különös álomban (vagy talán nem is álom) visszatér a látása. Kohonita-chan az osztály utálatának legfőbb tárgya. Kinevetik, megalázzák, sőt, meg is verik. Senki se áll ki érte, de ezt már megszokta. Egy függőhídon túl lakik villamos-kocsikból épített “házában”. Senki se merészkedik túl a hídon, mivel a szóbeszéd szerint egy gonosz szörny él a túloldalon, aki rettegésben tartja a falut.
Takuma azonban kíváncsi arra a bizonyos szörnyre, így átkel. Igen kínos helyzetben találja Kohonita-t egy vízesés alatt, aminek meg is lesz a jutalma (vajon mi…). Végül kezdenek összebarátkozni. Másnap az iskolában ismét megalázzák szegény Kohonita-t, de a fiú kiáll mellette a lány elutasítása ellenére is. Végre barátokra lel a lány? Takuma meg tudja változtatni a dolgokat? Ezekre a kérdésekre választ kaptok, ha megnézitek ezt a remekművet. Takuma és a lányok kölcsönös hatással vannak egymásra, és a a fiú egészségi állapota is fokozatosan javulni kezd.
Véleményem szerint ez egy csodálatos anime. Az opening és az endig gyönyörű. A karakterek aranyosak, sok-sok kedves lány vesz körül minket. Az idei év egyik első animéje, így a grafikára nem lehet panaszunk. Az eddigi részek alapján nagyon ígéretesnek tűnik. Én ajánlom mindenkinek, aki szereti az Air-típusú animéket. A ZEXCS stúdió jegyzi többek között a D.C.: Da Capo és a Sister Princess című animéket is. Akiknek tetszett valamelyik is, azok ezt se hagyhatják ki
Online részek:
 01.rész  02.rész  03.rész  04.rész
 05.rész  06.rész  07.rész  08.rész
 09.rész  10.rész  11.rész  12.rész