Goulart Knights: Evoked the Beginning Black (2010)

Eredeti cím グラール騎士団 Evoked THE Beginning Black
Angol cím Goulart Knights: Evoked the Beginning Black
Egyéb cím(ek) Gral Kishidan
Besorolás anime, OVA
Hossz 1 rész
Dátum 2010
Ismertető:
Goulart Knights Chiron brigád, Regulus egység. Ez a csapat kapott egy fontos megbízatást. Az Archonok által elpusztított és lemészárolt faluból el kell szállítaniuk az egyetlen túlélőt, egy kislányt, Spikát és annak kutyáját, Lalát.
Az egység négy emberből áll: Regulus, Nil, Hakuto és Ulbireo. Vezetőjük, Chiron.
Mindannyian a Szent Grál Iskolába járnak. Ez az iskola harcosokat nevel, mindenféle különböző fegyverrel. Regulusnak két pisztolya van, Hokutonak karmai, Ulbireonak kaszája. Végül de nem utolsó sorban, Nilnek testében a legfelsőbb Szent Kard foglal helyet.
A történet egy rövid, egyrészes OVA, amit sokan sajnálhatnak, mert nagyon szép.
Spika elszökik a Szent Grál Iskolából, miután hallotta, hogy csak ideiglenesen maradhat ott. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a vezetőség rövid úton szeretne tőle megszabadulni, hanem azt, hogy megkeresik a legközelebbi hozzátartozóját, és gondjaira bízzák. Mint kiderül, azért maradt életben, mert egy eltévedt Archon, egy kutyaszörny megvédte a többiektől. Spika kezdetben nem beszél, sőt nem is barátkozik a fiúkkal, de Nil magára ismer a kislányban, és elhatározza, hogy megmutat neki mindent, amivel viszont csak annyit ér el, hogy Lalával alhat egy ágyban, ugyanis a kislány inkább Hakutót választja.
Elszökése után egy szárnyas lény támad Spikára, de a Szent Grál Iskola tanulói fegyvereiket bevetve visszatartják, ám legyőzni csak egy Archon segítségével tudják, megmentve ezzel a lányt. Végül pedig minden jó, ha a vége jó, de ez maradjon meglepetés. Ahogy a cím is sugallhatja, ez egy begining (kezdet). Bár folytatás még nincs hozzá, reménykedjünk benne, hogy az alkotók nem ülnek sokat felette, és egy hasonló minőségű filmet kapunk.
Szép csatajelenetek és hihetetlen grafika jellemzi. A zenéje, mind az opening, mind az ending csodálatos. Főleg lányoknak szól, de a fiúk is nyugodtan megnézhetik, mert nagyon jó anime.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük