B E T A

Golgo 13 – The Professional (1983)

Eredeti cím ゴルゴ13
Angol cím Golgo 13 – The Professional
Egyéb cím(ek) Golgo 13 the Movie
Besorolás anime, Movie
Hossz 1 rész
Év 1983
Ismertető:
Hogy mit is jelent a Golgo 13?
A világ legjobb, és legkegyetlenebb bérgyilkosának fedőneve. Valódi neve és állampolgársága ismeretlen, életkorát nem tudni, csak azt, hogy Ő a legjobb a szakmában, és számára semmi sem lehetetlen, minden csak pénz kérdése. Semmilyen fegyvertől nem riad vissza, hogy célját elérje. Egy megszállott gyilkos, akit szinte már minden országban köröznek, de nem tudják elkapni.
És most a történetről, ami a ’80-as évek Amerikájában játszódik:
Golgo 13-nak új célpontja akadt, mégpedig a Dawson olajtársaság elnökének fia: Robert Dawnson. Robert apja (Leonard Dawson) képtelen felfogni a történteket, nagyon elbizonytalanodik, már a saját barátaiban sem bízik meg. Bosszút esküszik, hogy akár az élete árán is, de megtorolja fia halálát. Ezért minden pénzét összeszedi, és összefog a rendőrséggel, hogy megkezdjék a hajszát. Egy egész hadsereget és harci helikoptereket vetnek be, és olyan különleges képességű embereket alkalmaznak, majdnem olyan veszélyeseket, mint GOLGO 13. Így tehát a vadászból most üldözött lett. Vajon sikerül elkapniuk Golgo 13-at?
Egy kis magánvélemény és összegzés:
Az anime hihetetlenül jól ábrázolja a ’80-as éveket. 1983-ban készítették és a történetet ebbe a korszakba tették bele. Jól kitalált jellemekkel és emberi érzésekkel is találkozunk benne. Nem egy átlagos anime, hiszen itt nincs főszereplő, hanem a cselekmény és a jellemek játsszák a főszerepet. Leonard Dawson-ról nagyon sokat megtudhatunk a film folyamán, pl: a lelkivilágát. Nagyon jól kidolgozott akciójelenetet mutat be számunkra. A grafikán ugyan látszanak az eltelt évek, de szerencsére ez nem ront hangulatán. A zenei aláfestések nagyon jók voltak, főleg az akciójeleneteknél. Összességében tehát egy remek akció-anime, mely durva és egyben lenyűgöző alkotás.
Figyelem: Magasfokú brutalitás és néhány hentai jelenet is van benne, de nem erre alapszik. Aki akarja, nyugodtan nézze meg, nem fog csalódni benne, de a 18-as karika láthatatlanul ott ücsörög a monitor alján…
Online:
Golgo 13 – The Professional

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük